En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 17 januari 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag ska jag berätta om nåt som hände blogghjälpen - och vad jag tycker om det.

Klockan väldigt, väldigt tidigt ringde det i blogghjälpens telefon. Hon hade faktiskt inte vaknat ännu, men svarade. Det var en tjej som hon känner. Hon bor ensam med sin katt. Nu hade hon ramlat och väntade på att ambulansen skulle komma och hämta henne. Hon frågade om blogghjälpen kunde ta hand om hennes katt så länge.

Det lovade blogghjälpen att göra, så hon åkte den ganska långa vägen och hämtade katten. Sedan tidigare har hon fått nycklar till huset om nåt skulle inträffa.

Hon hämtade katten som fick mellanlanda hemma hos henne innan den fick komma till ett jamarbra jourhem. Där får hon vara tills matte blir frisk.

Vad tycker jag om detta, kanske ni undrar? Jo, jam tycker att ALLA, särskilt ni som bor ensamma, ska se till att ni har nån som kan ta hand om era djur om nåt skulle hända er. Och det ska ni ordna med i god tid - alltså inte när olyckan har skett.

Ni som har hemtjänst måste också inse att de inte alltid tänker på djuren som blir lämnade ensamma. Det har vi flera tragiska bevis på.

Så se till att ha nån kontaktperson som ni litar på. För djurens skull.

15 kommentarer:

 1. Vi jamar med dig! Tänk om olyckan är framme och ingen kan ta hand om djuren som med stackars Maja. Usch jam! Vi har jamat med matte så hon har ett kontaktkort i plånboken.Nu har vi tur att snälla grannar och mattes vänner ställer upp om något händer. Skönt att blogghjälpen kunde hjälpa till i dag även om det blev en tidig morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, er matte är klok! Ni har haft tur till slut, även om ni hade det jobbigt tidigare i livet.

   Radera
 2. Jag jamar också samma sak.
  Micke o Molle har en poäng där med att jag nog får stoppa på matte o husse ett kontaktkort.
  Blogghjälpen har ett hjärta av guld som alltid ställer upp.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, bra att du ser till att matte och husse fixar ett kontaktkort!

   Radera
 3. OM något allvarligt skulle hända matte så har hon instruerat en person som vet hur hon ska ta hand om oss - skönt att veta för oss :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ni har haft lyckan att få en toppenmatte!

   Radera
 4. Jamarbra att du skriver om det! När min förra husse försvann blev det jobbigt för mig. Jag fick ju bo kvar ute på tomten och snälla människor gav mig mat. Men ändå, TÄNK om inte mina nuvarande människor hittat mig?! Jag sprang ju fram till varenda bil då och hoppades få en familj. Nu är jag glad att de är två, då finns ju en i reserv, så att jama! Och skulle bägge försvinna finns många som skulle se till att vi katter tas om tass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, där ser du hur viktigt det är att man sere. till att ordna för sina djur om olycka är framm

   Radera
 5. Jamarviktig sak du tar upp!
  Vilken tur att blogghjälpen kunde hjälpa missen och hennes matte, blogghjälpen är en riktig katthjälte! ♥♥
  Hoppas matten blir bra snabbt och får komma hem snart till missen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi hoppas också att kattens matte får komma hem snart. Hennes katt längtar efter henne.

   Radera
 6. Du är så otroligt klok Nina! Det där med att ha en pålitlig backup om något händer är verkligen något man skall se till här och nu för OM något tråkigt händer kan det vara jättesvårt att lösa.
  Vilken tur att blogghjälpen kunde hjälpa till i fallet du berättade om. Bra för den som behövde hjälp och inte minst bra för katterna.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman6, det är så lätt att tro att det aldrig kommer att hända nåt som gör att man behöver hjälp, men sanningen är att det kan hända fortare än man tror.

   Radera
 7. Sari med hittekatterna Skruttan och leon18 januari 2017 19:38

  Du jamar väldigt viktiga saker.en sak som är jättebra också är att ha ett litet kort i sin plånbok om att man har husdjur hemma,ifall det händer matte eller husse nåt eländigt och man inte kan berätta det.samma sak hemma vid ytterdörren en liten klisterlapp vad för djur och hur många.då kan räddningspersonal veta det ifall det skulle brinna eller nåt.ni små pälsbarn är ju det viktigaste vi har!kramar och pannbuffar till er där

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sari, Skruttan och Leon, det är ytterligare bra saker att tänka på. Man kan göra mycket för sina katter, det gäller bara att verkligen GÖRA det - inte bara tänka på det.

   Radera
 8. Väldigt bra och viktigt råd. Det är nog många som inte tänker på detta - man vill ju inte tänka på att något ska kunna hända en. Vilken tur att blogghjälpen kunde komma till undsättning!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera