En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 16 januari 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Eftersom jag fortfarande känner mig lite osäker på min roll som bloggkatt, har jag funderat en hel del på saker och ting idag och försökt få lite perspektiv på tillvaron.

 Jag undrar varför så många katter lever under så svåra förhållanden fortfarande. Är det inte år 2017 nu? Det finns pengar till så mycket konstiga saker, men till oss katter verkar det inte finnas många kronor. Det kan väl inte kosta så mycket att stifta en lag om obligatorisk ID-märkning till exempel?

Vi katter som bor på seriösa katthem och i andra seriösa hem, behöver de inte kosta på ID-märkning, för vi är redan ID-märkta. Och kastrerade är vi också om vi är vuxna!

Ni som läser det här kanske kan tipsa mig om vad man skulle kunna spara in på för andra kostnader i samhället för att vi hemlösa katter skulle får det bättre?

10 kommentarer:

 1. Nina lilla, det finns jamar många saker som kan sparas in på för att katter och katthem ska få mer pengar att röra sig med.
  Först o främst alla bonusar som alla redan rika direktörer får för att göra sitt vanliga jobb.
  Sen alla dessa evinnerliga avgångsvederlag, som inte minst staten betalar ut till statliga chefer som får kicken för att dom inte sköter sitt arbete.
  Sen tar vi bort all pension från regeringsmedlemmarna (dom kan söka nytt jobb som alla andra) om dom inte uppnått 65 år.
  Jag kan jama hur mycket som helst, men jag orkar inte.
  Nu blev jag jättetrött och jätteförbannad över hur det slösas med pengar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, Bara på dina förslag ser jag miljonerna trilla in!

   Radera
 2. Ja du Nina, det är mycket man kan spara in pengar på. Sänk politikers lön till en vanlig arbetare och med samma förmåner, ta bort avgångsvederlag, effektivisera i stället för att tillsätta fler chefer i stället för golvpersonal... Det får inne hur mycket som helst som det kan sparas på. Och egentligen borde alla djur ha ett lika högt värde och i vår drömvärld skulle inga katthem behöva finnas om alla tog hand om sina katter och värdesatte dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, tänk om katthemmen bara kunde vara till för dom som behövde omplaceras? Om deras människor dött eller blivit sjuka till exempel!

   Radera
 3. Kan bara injama i allt som Ozzy skriver. Plus att jag väntar på en katthemsgala, med reportage från olika katthem och om olika kattöden. Är säker på att det skulle komma in massor med pengar. Med det krävs ju att någon som kan tar befälet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jaaam, tänk! En katthemsgala... *drömmer*

   Radera
 4. Visst är det märkligt vad som prioriteras. Matte tycker försäkringsbolagen kan ge en krona för varje försäkrad katt. De pengarna ska gå till katthem tycker matte, hon har faktiskt föreslagit det för sitt försäkringsbolag men responsen var väl sådär..
  Sen kan vi bara hålla med övriga jamare!
  Ta tass om dig, det går utmärkt för dig som bloggkatt tycker vi. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam tycker det är jamarbra när ni föreslår såna saker. Det finns säkert många fler som skulle kunna skänka en del av vinsten till hemlösa katter.

   Radera
 5. Det är otroligt att det inte ges några statsbidrag till kommunerna så de kan ge bidrag till katthem som gör en stor insats.
  Det vore en välgärning och väldigt välanvända pengar.
  Det finns mycket man kan spara in på - det är bara att läsa tidningen så ser man exempel på att det finns pengar i överflöd till mycket som det verkar. Men till djuren finns inget!
  I slutändan handlar det om att prioritera. Svårare än så är det inte men det är väl inte så "glassigt" att skryta om hur duktigt Sverige är på att hjälpa djur (om det vore så att vi verkligen var bra på det).
  Har inget förtroende för politiker längre när man ser hur fel de prioriterar och slösar med pengar på allt möjligt men djuren sviker de. Blir bara arg när jag ser hur illa det sköts.
  Vore sedan på sin plats att media börjar göra reportage och som Katten Gustav skrev insamlingsgalor även för djurens välbefinnande.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, det finns faktiskt flera kommuner som ger bidrag till katthem. Ofta i form av reducerad hyra och sånt. Tror säkert att en insamlingsgala för hemlösa katter skulle vara en bra grej, men det är nog inte så lätt att hitta nån som vill hålla i trådarna.

   Radera