En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 15 januari 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Nu har det varit lite lugnt på katthemmet.  Det var skönt, för det blev en riktig rivstart på mitt bloggande i veckan, när stormen hotade slå sönder ett fönster i vår karantän.

Jag har haft gott om tid att läsa tidningarna bland annat. En väldigt positiv nyhet kan jag berätta om. Visserligen tog det 36 år av protestern, men nu har denna cirkus bestämt sig för att lägga ner, då människor äntligen börjar förstå vilket lidande cirkusdjuren utsatts för, och tyvärr fortfarande utsätts för hos vissa andra cirkusar. Man vill helt enkelt inte gå på cirkus längre för att se djur uppträda i miljöer som inte är naturliga för dom.

Hoppas alla andra cirkusar följer efter. Om ingen vill se djur som exploateras för vinnings skull - då kan inte cirkusar fortsätta ha djur som underhållning. Hoppas alla tänker på det och bojkottar såna cirkusar.

12 kommentarer:

 1. Katten Svens matte15 januari 2017 17:57

  Inte en dag för tidigt! Hur kan det finnas något som helst underhållningsvärde i att se djur förnedras??!! Sluta gå på cirkus NU!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svens matte, det är verkligen svårt att förstå. Ingen levande varelse borde förnedras.

   Radera
 2. Det är ju jättebra, inget djur ska behöva ha det så.
  Nu hoppas vi på att det blir bättre djurskydd här hos oss också. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, det är inte en dag för tidigt att SVerige tar lite ansvar för djurskydd också.

   Radera
 3. Jamarbra att cirkusen läggs ner, hoppas fler gör samma sak! Sen tycker vi att alla som är på semester skall sluta rida på elefanter, titta på tama apor och liknande. Matte har berättat att det är jättevanligt att de har drogade djur i tex Thailand för att underhålla turister som betalar massor av pengar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är sorgligt hur många djur utnyttjas för att "roa" människor. Hur kan sånt roa nån?

   Radera
 4. Vad skönt att du fick vila lite idag! Det är bra att cirkusen själv lägger ner. Hoppas verkligen att Sverige sätter förbud mot cirkus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, så mjäkigt som svenska politiker agerar ska vi not inte ha för stora förhoppningar. Men hoppas människor slutar gå på cirkus.

   Radera
 5. Det var bra med en vilodag för dig! Det behövs!
  Att inte Sverige (som gärna vill vara världsmästare och bäst i klassen annars) förbjudit djur på cirkus är bara för dåligt!
  Hoppas på bättring men vi skall nog inte räkna med några underverk om jag känner våra löftesspridare (politiker) rätt.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, tyvärr har du nog rätt. Hoppas enskilda medborgare har mer vett och låter bli att besöka cirkusar i alla fall.

   Radera
 6. Hej, vi kan inte annat än hålla med dig om gällande djur i cirkus. Tyvärr så används djur även i andra sammanhang för att underhålla människor och dessa djur har det inte bra. Men som du också påpekar, det är efterfrågan som avgör för det mesta. Vi i Gnesta tänker i alla fall bojkotta den typen av arrangemang. Hälsar Sally & Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, hoppas många, många gör som ni i Gnesta.

   Radera