En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 11 januari 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag kommer det bli en lite längre blogg.

Som ni kanske minns fanns det en snäll tjej som matade mig. En dag hade hon satt in maten i ett långt stålnät. Jag förstod inte vad det skulle vara bra för. Jag tyckte bättre om att äta maten på det vanliga ställe, direkt på marken.

Men jag var hungrig och jag hade ju dessutom småttingar i magen som också behövde näring, så jag gick fram till maten. DÅ small det till. När jag försökte ta mig ut insåg jag att jag var instängd. Sen bars jag iväg till en brummis. Efter en stund bars jag in till det ställe där jag fortfarande bor - Södertälje Katthem.

Det var omvälvande, minst jamat. Jag ska berätta mer om det i morgon, men nu måste jag ta tag i sånt som händer på katthemmet! Det är en bloggkatts plikt att berätta det och idag har det varit dramatiskt.

Så här var det. Det har blåst VÄLDIGT mycket här utanför idag. Utanför fönstren till karantän finns det markiser. En av dom hade blåst sönder och slog hårt mot fönstret. Inte nog med att vi var rädda att fönstret skulle gå sönder, flera av katterna i karantän blev rädda av ljudet också. Till saken hör också att fönstren inte går att öppna av säkerhetsskäl.

Då diskuterade jag och blogghjälpen vad vi skulle göra och jag sa till henne att vi skulle kontakta snickare Christer. Det brukar vi göra på katthemmet när det blir problem. Jamat och gjort. Vi beskrev problemet för snickare Christer och kom överens om att vi skulle försöka få tag på en sky-lift. Nu var det sen eftermiddag. Snickare Christer ringde till en firma som hyr ut sky-lifts. Jodå, han kunde få hyra en men den skulle hämtas innan kl 16, för då stängde dom.

Nu är det ju inte bara att hämta ut en sky-lift, utan nån måste ju kunna sköta den också. Dessutom i halv storm. Vem tror ni fixade det? Jodå, snickare Christer. Jag sa förstås hur jag tyckte han skulle göra, även om jag inte är så varm i pälsen som bloggkatt.

Det var halt nedanför katthemmet och det blåste som sagt MYCKET, men snickare Christer lyckades i alla fall åka upp till den trasiga markisen och ta ner den, så att den inte smällde mot fönstret längre.

Är det nån som undrar varför snickare Christer fick Svenska Kattskyddsförbundets Guldtass i år? Inte vi på Södertälje Katthem i alla fall.
18 kommentarer:

 1. Åh så bra att snickare Christer finns och kan rycka ut akut. Men det måste varit läskigt för er att höra ljudet men ännu läskigare för Christer att ge sig upp på skylift mitt i stormen! Han är en värdig vinnare av Guldtassen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, tror inte det är många som skulle vågat sig upp på den där liften i stormen.

   Radera
 2. Snickare Christer är en dom snällaste o duktigaste människor jag läst om.
  Han ställer alltid upp för er i alla tider och VÄDER...

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, utan snickare Christer hade vi inte haft nåt katthem idag!

   Radera
 3. Det är så intressant att läsa din berättelse. Blir så berörd och idag lite glad eftersom du berättade den dag du kom i trygghet. Tjejen som hjälpte dig förtjänar mängder av rosor.
  Det gör verkligen Christer också. Vilken fantastisk kille han är! Ställer upp trots det oväder som var. Han förtjänar hur många guldtassar som helst! Han är en sann hjälte!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, både snickare Christer och tjejen som hjälpte mig och alla här på katthemmet som hjälper mig förtjänar ett jättefång med rosor.

   Radera
 4. Det var allt tur ändå att du blev inlåst i fällan och fick komma i säkerhet. Dessutom på ett så bra katthem!
  Men vilken rivstart du fick som bloggkatt! Det där hade jag ALDRIG kunnat fixa! Men det behövs förstås en människa som snickare Christer för att allt ska ordna sig. SÅ snäll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det blev en riktig rivstart. Snickare Christer är inte bara snäll, han är väldigt duktig också.

   Radera
 5. Hurrjam, det var som vi hoppades på att du kom till katthemmet! Förstår att det var jamarläskigt, men nu vet du hur bra det var.
  Vilken hjälte snickare Christer är! Det är verkligen otäckt väder och skönt att det gick bra med skyliften och att inte Christer blåste ner.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag kan jama att vi var oroliga att snickare Christer skulle blåsa bort. Det var sämst tänkbara förhållanden för den operationen.

   Radera
 6. Det är ju så himla bra att ni har snickar Christer där!!!! Och även tjejen som matade dig och brydde sig och lyckades fånga dig
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, vi önskar att vi kunde ersätta snickare Christer efter förtjänst, men han vet att vi är ett fattigt katthem, men hjälper oss ändå.

   Radera
 7. Vi undrar INTE varför snickare Christer fick guldtassen - han är ju bästaste bästa! Och Nina, nu ser du ju att du klarar av din uppgift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, han är verkligen bästaste bästa.

   Radera
 8. Snickare Christer är en värdig vinnare av Guldtassen, och vad skönt att veta att du är i trygghet.

  Nospussar från Frida och Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frida och Kasper, jam är jättetacksam att jag är i trygghet, även om jag fortfarande har lite svårt att visa det.

   Radera
 9. Vi blir alldeles varma i pälsen när vi hör om snickare Christer. Ett stort hurrjam för honom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra & Viska, jam, man kan bli varm i pälsen för mindre. Han är fantastisk.

   Radera