fredag 8 december 2023

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in till henne jag också. Tyvärr upptäckte blogghjälpen att jag låg där för delar av mig syntes.  Tror ni inte hon måste blixtra då!

Nåjam, det är inte så mycket att göra åt henne. Hon blir nog aldrig bättre.

Vi jobbar på för fullt. Det är många katter där ute som behöver hjälp. Vi kommer nog aldrig förstå hur vissa kan behandla sina familjemedlemmar. De går omkring okastrerade, omärkta och utan att nån verkar sakna dom. Hur är det möjligt?

Vi ordnade ju en liten volontärinsamling nyligen för att uppmärksamma våra snälla volontärer. Det gav 2240 kronor. Vi vet att många skänker pengar utan att skriva att det är just till volontärerna så som tur är får vi in mer pengar än så. Men de pengarna behövs verkligen. Vi är alltid oroliga för att de inte ska räcka. Det är därför vi jobbar så hårt, tillsammans med våra volontärer.

I morgon erbjuder vi till exempel världens bästa chans att både köpa fina julklappar och hälsa på oss under öppet hus kl 13-15. Det är så fint i vår butik så ni måste komma och titta!


4 kommentarer:

 1. Vi tycker det är bra att blogghjälpen blixtrar dig, även om det bara är delar av dig som vi får se. Det måste du vänja dig vid, för du är en väldigt fin katt.
  Volontärinsamlingen var en bra idé även om man naturligtvis kan skicka en gåva ändå. Pengar till er vård behövs alltid och behöver ni extra pengar, så får du säga till så gör vi en insamling igen.
  Hoppas det blir många julklappar som köps i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, bra? Nä hon får inte göra så, åtminstone inte utan att betala. Men insamlingen var bra. Tyvärr behövs alltid pengarna!

   Radera
 2. Psst säg till blogghjälpen att när man tar bilder på någon så måste man betala för att använda dem vidare. T.ex. godis är ett utmärkt betalningsmedel.
  Volontärerna är ju i princip oersättliga. Hoppas många tänker på er i jul och kanske avstår någon julklapp och skänker en peng till er istället. De julklappar man ändå vill köpa köper man givetvis i er fina second handbutik! Husse köpte DVD:er där en gång och ni var snälla och skickade dem till honom eftersom vi bor så långt bort.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, precis! Hon har inte alls fattat att man måste betala för sig. Hon har mycket kvar att lära. Vad bra att husse köpte DVD av oss. Vi har flera kvar!

   Radera

En katt på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag är lite blyg så jag vågar inte riktigt berätta vad jag heter ännu. Men om ni vill följa mig så kommer jag börja blogga i början på ...