tisdag 14 november 2023

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Om man inte själv jobbar på ett katthem kan det vara svårt att förstå allt vi gör. Det kan också vara svårt att förstå vilka kostnader vi har. Att vi måste betala (hög) hyra, kattmat, kattsand, rengöringsmedel, veterinärkostnader m m förstår nog alla.

Det finns människor som tycker att man inte ska "kosta på" katter så mycket. Särskilt inte när de är sjuka och kräver vård. Tack vare pengar från snälla, generösa människor kan vi tänka annorlunda. Vi vill göra allt för att våra kompisar ska bli friska. Ibland blir det inte så ändå. 

En av våra kompisar som kom in hade alldeles svart avföring. Det är inget bra tecken, men kunde också vara nåt som gick att åtgärda. Därför kostade vi på kompisen provtagning, röntgen, ultraljudsundersökning med mera. Alla förstår att det kostade massor. När det sen visade sig att hon hade en tumör som inte gick att operera fick hon somna in. Med facit i tassen kan man ju tycka att det var pengar i onödan. Men det är alltid lätt att veta vad man skulle gjort när man har facit i tassen. Det har vi ju inte innan undersökningar gjorts.

Förutom att vi alltid blir ledsna när en kompis inte klarar sig är vi tacksamma för att katthemmet alltid försöker få oss friska. Det är tack vare de gåvor vi får som så många av oss har klarat oss!


6 kommentarer:

  1. Visst är det viktigt att ge alla dina kompisar chansen att bli frisk. För det mesta blir de ju det, oberoende av kostnad. Man är alltid klokare med facit i tassen men man ska aldrig, aldrig chansa och tro att det är onödiga pengar, för det är det inte. Så det så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, det är helt rätt, för det mesta blir våra kompisar friska!

      Radera
  2. Håller med i det Anonym skrivit!
    Jag tror inte ni hade kunnat koppla av och det hade inte känts bra om ni inte låtit undersöka kompisen som kom in. Att sedan utgången inte blev den ni hoppats är givetvis alltid lika tråkigt men att veta att man i alla fall gjort det man kan underlättar åtminstone en del i den ledsamma stunden.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi hade levt med dåligt samvete jämt om vi inte försökt allt som gick. Men även om vi är ledsna så vet vi att vi gjort allt vi kunnat.

      Radera
  3. Vi är så tacksamma för att ni finns. Hälsar katterna från Gnesta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sally, vad roligt att höra från dig. Hoppas ni alla har det bra i Gnesta.

      Radera

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar : Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem....