lördag 21 augusti 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Nu är det nog hög tid att jag uppdaterar lite om vad som hänt här på katthemmet. Vi har tagit ut lite kompledigt, Mario och jag, men nu ska vi börja jobba som vanligt igen tänkte vi.

En av våra kompisar, Neko, har varit sjuk och fått ligga på djursjukhuset 2 dygn. Han är hemma  igen och många snälla människor har samlat in 13 665 kronor till hans veterinärräkning. Det är vi jättetacksamma för! Magen sköter sig nu som den ska och i morgon får han flytta ihop med sin kompis igen.

Sen har vi hjälpt till att hitta en lite kattunge som varit på rymmen. Han flyttade till sin nya familj för bara några dagar sedan och var plötsligt försvunnen. Man visste inte om han smitit ut, men det var inte troligt. Idag hittade vi en liten, smal springa under diskbänken i köket. Ner med mobilkameran och då syntes en liten svans! Efter lite ytterligare dramatik fick han komma tillbaka till sin kompis som varit i det rum det var tänkt att han också skulle vara. Han får landa lite, sen ska matte och husse åka till vettisen med honom. Det är inte alls bra att en så liten katt är utan mat och vatten så länge.

Jam, så kan det gå till på katthemmet.

6 kommentarer:

  1. Det var mycket bra att ni tog lite kompledigt! Det är ni värda!
    Så glädjande att Neko mår bättre nu. Hoppas det fortsätter så!
    Vilken otrolig historia med den lilla kattungen. Matte och husse måste ha varit utom sig av oro.
    Hoppas verkligen det går bra hos vettisen.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jam, vi behövde faktiskt vila lite. Visst var det en otrolig historia om kattungen? Bra att allt gick bra.

      Radera
  2. Visst måste ni ta ut kompledighet, så den inte försvinner! Såå roligt att höra att Neko mår bättre. Det gör ont i hjärtat när små katter (och stora) mår dåligt.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, ja, vi tyckte vi var värda lite ledigt. Vi blir också ledsna när våra kompisar inte mår bra.

      Radera
  3. Jättebra att ni äntligen har kunnat ta ut ordentligt med komptid, det är ni hårt arbetande bloggkatter så väl värda!!
    Buff Sven

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam vi tyckte vi var värda lite ledigt. Men nu är vi pigga.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...