fredag 13 augusti 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Nu har det blivit sån där fredag igen. Det betyder att vissa tvåbeningar ska vara lediga i två dagar. Hm, man undrar varför?

Här på katthemmet jobbas det på som vanligt förstås. Det händer både roliga och mindre roliga saker. En tråkig sak hände igår när en av våra kompisar, som mått dåligt en längre tid, visade sig vara så sjuk att det inte gick att rädda honom. Han fick somna in, lugnt och värdigt. Vi blir alltid ledsna när sånt händer, men med tanke på att vi nästan alla har tråkiga bakgrunder där vi inte blivit bra skötta och omhändertagna måste vi nog säga att vi klarar väldigt många som inte skulle haft en chans om inte vi eller nån annan hjälpt dom.

Det roliga är att det är flera katter som fått nya hem. Tänk om det är vår tur snart??

2 kommentarer:

  1. Ja det är så ledsamt när någon kompis blir sjuk och tyvärr inte går att rädda. Men är man riktig sjuk och bortom räddning till ett bra liv igen är det bättre att få ett fint avslut även om det är alldeles otroligt ledsamt. 😢😢

    Klart ni kommer att få ett föralltidhem MEN det är bättre att vänta lite längre och få ett riktigt kärleksfullt hem än att ha bråttom. På katthemmet är ni trygga och får god mat. Det är inte så dumt eller hur?
    Nospussar

    SvaraRadera
  2. Alla djurvänner blir ledsna när en katt blir så sjuk att den inte går att rädda, tror jag. Åtminstone vet jag många som blir det.

    SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...