onsdag 30 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Tänk vilka trevliga bloggkompisar jag har! Idag har jag fått en  insättning på vår bank. Det står: "Godispengar till behövande katter (Tessie)". Vad snällt att ge mig godispengar. Jag ska minsann se till att jag får godis för varenda krona också! Skönt att nån uppfattar vår svåra situation.

Annars har det inte hänt så mycket, annat än att vi har varit och fångat in en kattmamma med tre ungar. Två hade redan dött men de andra mår bra.

Tyvärr föds det ungar överallt nu. Vissa människor vägrar bara att förstå att om man inte kastrerar sin katt och låter den gå ute så blir det ungar. Kan det vara svårt att förstå?

8 kommentarer:

  1. Tvåbeningarna är inte så intelligenta som vi katter är.
    Det är svårt för oss att förstå detta, men vi måste nog inse fakta.
    Jamar man honkatt möter hankatt verkar det som dom fortfarande tror att inget ska hända.
    Nu är det varmt....

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, visst är det sorgligt att vissa tvåbeningar inte förstår detta enkla?

      Radera
  2. Jag misstänker att du får ta hjälp med att hålla vakande ögon och tassar över blogghjälpen så att du verkligen får allt godis! Hon är väldigt bra på att slingra sig när det gäller gottisar.
    Vilken tur att mammakatt blev infångad medan några ungar levde!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det känns bra att åtminstone några känner till hur blogghjälpen är - egentligen!

      Radera
  3. Gissar att du får hålla efter blogghjälpen med blåslampa så hon inte "glömmer bort" dina godispengar?!
    På många sätt har jag nästan gett upp hoppet om tvåbeningarnas förstånd. Men på ditt katthem finns det som tur var ett gäng med både hjärta och hjärna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, hon har verkligen ett selektivt minne. JAg förstår bara inte varför just godiset ska ramla bort ur minnet. Men vi har tur ändå. Som du jamar finns det ett stort gäng här som har både hjärta och Hjärna i behåll.

      Radera
  4. Vilken tur att kattmamman och hennes unge fick komma till er. Det är hemskt att två ungar inte fick det liv de förtjänade p.g.a. oansvariga tvåbeningar som inte kastrerar katter som de borde. Det är ju så enkelt att ta det ansvaret.
    Nospuss
    Ps. Ge lite godis till Smulan och Celsius också. Ds.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, jam, vi är glada för varje katt vi kan rädda till ett bättre liv. Det är sorgligt att vissa inte kan ta det ansvaret - att kastrera sin katt. Och visst, det ska också få smaka. Om det bjuds på godis vill jama!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...