lördag 24 juni 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Det händer saker både på och utanför katthemmet, även om det är midsommar.

 I förrgår var vi tvungna att åka med lille Rödtotten till vettisen igen för uppvätskning. Han var inte alldeles uttorkad, men eftersom vi helst vill slippa åka in med honom akut under midsommarhelgen valde vi att åka in då. Han ska få lite annan kost och ett tillägg som binder vatten i kroppen lite bättre. Vi hoppas det vänder för honom nu.

Sen fick vår verksamhetschef ett samtal i förmiddags. Det gällde en påkörd, grå långhårig katt som legat nedanför Humlestigen i Södertälje sedan i torsdags. Nån hade ringt Djurambulansen som kom till platsen. Eftersom katten var omärkt och avliden vill de inte ta den med sig! Katten fick ligga kvar i gräset. Man har även försökt få polis eller kommunen att hämta katten, men de var inte intresserade.

I morse ringde man så katthemmet och verksamhetschefen ryckt ut direkt och tog katten till djursjukhuset. Eftersom den legat så pass länge gick det inte att kontrollera om det var en kastrerad katt, eller om det var en hona eller hane.

Vi är förvånade över Djurambulansen som åkte till katten utan att ta med den. Det är lite svårt att skilja de olika Djurambulanserna åt. Stockholms Djurambulans brukar inte hämta katter medan Svenska Djurambulansen brukar göra det. Deras telefonnummer är 0771 999 112. Ni som bor i Stockholmstrakten - lägga gärna in det numret i era telefoner.

8 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen att Rödtotten kommer att bli bättre med ny kost så han slipper åka fram o tillbaks till vettisen.
  Tycker att viken djurambulans som helst skulle tagit med sig den påkörda kissen, hoppas att den slapp lida .
  Hoppas du får mer godis ikväll, det är ju fortfarande midsommar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det är väldigt konstigt för en djurambulans att åka fram till ett dött djur och ändå inte kunna ta med det.

   Radera
 2. Så tragiskt att det inte tog med sig katten men en eloge att hälsoansvarige ryckte ut. Även om katten legat länge och det kanske inte går att hitta husse eller matte så får den ett avslut. Nu fortsätter vi att hålla tassarna för rödtotten och att ni får massor av godis i dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, ingen katt förtjänar att ligga och tyna bort vid vägkanten.

   Radera
 3. Lille Rödtotten måtte du bli bra nu! Jag håller fyra tassar och husse två tummar och två stortår för dig nu.
  Givetvis borde djurambulansen tagit med den stackars påkörda kissen. Det borde vara en självklarhet för alla som månar om djur.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, ni måste fortsätta hålla både tassar, tummar och stortår!

   Radera
 4. Hoppas Rödtotten blir bra med nya rutiner! Att bli uppvätskad känns skönt efteråt, men det är då inte behagligt när de håller på! Jag tyckte i alla fall det var jobbigt när de gjorde det nyligen.
  Bu för den ambulansen som inte tog med sig katten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är inte många som gillar att bli uppvätskade, men ibland måste man ju lida lite för att det ska bli bättre. Vi buar också för den djurambulansen - och för den som körde på katten förstås utan att bry sig mer.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...