torsdag 23 maj 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Nu är jag utvilad igen efter gårdagens semester. Det är skönt att vara ledig ibland. Man behöver rensa hjärnan, särskilt om man är bloggkatt på ett katthem.

 Idag har jag funderat på varför vissa människor bråkar så mycket. Jag har sett i tidningarna att de sätter eld på bilar, kastar sten på de som försöker hjälpa till och bär sig illa åt på alla möjliga konstiga sätt. Det märks att de som gör så inte har nån katt som rådgivare.

Så skulle inte vi katter göra. Visserligen kan vi fräsa, slå med tassen och bita ibland, men det beror ju på att vi blivit illa behandlade av tvåbeningar och att vi är rädda. Undrar om de här tvåbeningarna också är rädda innerst inne, fast de ska verka så tuffa?

8 kommentarer:

 1. Även vi katter behöver ju ta igen oss ibland. Vi jobbar faktiskt jättehårt vi med. Människor som bråkar sådär, är dumma i knoppen, säger husse och så säger han att vi absolut inte kan jämföras med såna dummisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, din husse har så rätt. Man kan inte nämna oss katter på samma dag som man nämner såna där bråkstakar.

   Radera
 2. Vila och att återhämta sig är ju jätteviktigt! Tror att de flesta behöver titta på oss katter och lära sig ett och annat.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi skulle behöva hålla kurser för varenda tvåbening.

   Radera
 3. Här har vi också vilat idag, man behöver såna dagar ibland. Vi tror att såna tvåbeningar saknar både katt och föräldrar. Vi har hört att det pratas mycket om orsaken och det skylls på både skola, politiker, polis och annat. Men i den frågan jamar vi helt instämmande med matte att största problemet är brist på uppfostran och närvarande föräldrar. Inga ungar som har fått en grundläggande uppfostran i vad som är rätt och fel beter sig så, de beter sig inte illa mot djur heller för den delen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, er matte har jamarrätt! Men jag tror det är tur att såna tvåbeningar inte har djur, när de nu är som de är.

   Radera
 4. Det är verkligen ledsamt att de som förstör och bär sig så illa åt inte fått lära sig bättre. Injamar med Alice. Nånting har blivit fel på vägen, för en gång var de här ungdomarna små, fina och helt oskyldiga bebisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja man undrar varför deras föräldrar har övergivit dem, och när de gjorde det?

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Även om det fortfarande känns tungt för blogghjälpen att leva utan Sara så vet vi alla att livet m...