onsdag 15 maj 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här en stund för hon skulle hämta papper som skulle fyllas i och skickas in. Då kom hon in till mig också. Jag var först rädd att hon inte skulle se mig eftersom jag ju blivit så liten och spinkig efter allt bantande. Men hon såg mig och sa att jag syntes tydligt - lite FÖR tydligt hade hon fräckheten att säga!

Nåjam hon hade med sig några (få) godisar som jag fick. Så nu hoppas jag överleva tills kvällspasset kommer.

Annars händer det mycket här på katthemmet. Vi har flera katter som inte alls mår bra. De flesta har haft väldiga besvär med sina tänder. Då har de fått åka till vettisen och få tänder utdragna. En av våra kompisar vill inte äta vare sig före eller efter han fått tänder utdragna. Han har nog haft väldigt, väldigt ont. Han matas med en specialpasta med mycket näring i. Vi hoppas han snart ska börja äta själv och blir alldeles frisk.

10 kommentarer:

 1. Det var ändå inte dåligt att du fick några godisar. Det behöver du.
  Det där med onda tänder verkar bli ner och mer vanligt. Undrar vad det beror på. Husse har haft många katter men ingen har haft problem med sina tänder tack och lov.
  Hoppas din kompis som har ont blir frisk i munnen snart så han kan äta vanlig mat igen.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam vi håller alla tassar och tummar för att han snart ska bli alldeles frisk. Alla katter borde få vara friska jämt!

   Radera
 2. Matte undrar också, liksom Björn, vad det beror på att så många av er katter har problem med tänderna. Ingen av mattes hemlösa katter under åren har haft sådana problem.
  Vilken tur att du åtminstone fick liiite godis.
  Hoppas din kompis snart blir bra i munnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, än vet ingen varifrån den tandsjukdom som förut kallades FORL men som nu heter TR kommer ifrån. Vilken katt som helst sägs kunna få den, men vi misstänker att dålig mat under lång tid kan ha viss inverkan på vissa katter som har anlaget.

   Radera
 3. Här är en till som har undrat över samma sak. Min nuvarande katt, som jag köpt på katthem, är den första katt jag haft som fått Forl. Fick det förra året. Mina fyra tidigare katter, som jag haft under årens lopp, har inte alls haft några problem med sina tänder. Min förförra katt hade varit hemlös i flera år innan han kom till katthem, men hade inga tandproblem.
  Jag tycker det verkar som en explosion av tandproblem hos katter. Så besynnerligt.
  Hoppas din kompis som äter specialpasta får tillbaka aptiten. Så synd att kisse ska ha haft så ont i sina tänder! Han och de andra hade stor tur som kom till er.

  Vad bra att du fick lite godis nu när du blivit så mager i stora pälsen. För det är väl mest bara päls?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi har ännu inte fått nån förklaring till varför FORL uppträder hos vissa katter. Vi vet bara att flera av våra katter haft det när de kommit till oss. KAnske är det dålig mat som inverkar, men vi vet inte.

   Radera
 4. Usch - din mage hänger oroväckande!! Den behöver absolut fyllas ut med mera gottisar?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, TACK för att nån begriper hur illa det är ställt!

   Radera
 5. Det syns ju helt klart att dubehöver mera mat!!
  Hoppas verkligen att kompisarna mår bättre snart! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, visst syns det tydligt! Ska jama med blogghjälpen i morgon.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen - en av mina fina bloggkatter har fått ett eget hem och flyttat. I början var nog Isadora den blygaste bloggkatt jag ...