torsdag 4 oktober 2018

Katten Bobby på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobby på Södertälje Katthem. Det kom många människor och flera av mina kompisar flyttade till sina nya hem också.

Idag är det ju Kanelbullens dag. Därför jamade jag till blogghjälpen att lägga ut det här meddelandet på vår facebooksida:

Idag är det Djurens Dag! De är värda att firas. Vill du fira med oss? Du kan göra det genom att komma till öppet hus idag mellan 17-19. Eller så kan du sätta in en "kanelbulle-tjuga" (eller valfritt belopp) till katterna på vårt konto 38 93 41-9 eller swisha på 12345 25408. Allt är välkommet!

Kan ni tänka er  att det har kommit in 870 kanelbullepengar! Och dagen är inte slut.

Jag jamade till blogghjälpen att egentligen ska man inte tigga, men då sa hon att det är skillnad på att tigga till hemlösa katter mot att tigga till såna som kan klara sig själva.

Så jag skäms inte att jag skrev så där, utan jag är bara tacksam för alla som hjälpt och hjälper oss. Ni är bäst, tycker jag!

8 kommentarer:

 1. Vad bra att det kom många till er och att flera kompisar fick flytta till nya hem.
  Att upplysa om att det är Djurens dag och att det är bättre att hjälpa katthemmet än att proppa i sig kanelbullar är inte att tigga. Tvärtom - det är konsumentupplysning! Husse köper inga kanelbullar så han swishade över en liten slant istället.
  Husse är även lite sur för att varken Sveriges Radio eller SVT nämnt ett ord om att det är Djurens dag idag. Urdåligt av public service säger han och vi jamar instämmande.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, just precis! Det är konsumentupplysning jag sysslar med - så är det. Snällt av husse att swisha över pengar till oss igen.

   Radera
 2. Vilken händelserik dag! Så roligt att det kommer mycket folk på öppet hus och att flera vänner har flyttat. Kanelbulle-tjuga är väll ett strålande sätt att fira djurens dag. Vi ska genast jama till matte att hon ska sätta in en tjuga från oss var. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jam tycker kanelbulle-tjuga är bästa sättet att fira kanelbullens dag, som också är Djurens dag.

   Radera
 3. Oj vad mycket du har att stå i och så bra du gör det!! Urdåligt att kanelbulledagen överskuggar Djurens dag men det är sorgligt nog en sådan tid vi lever - matte brukar säga att det är en moralisk kollaps i dagens samhälle!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, om kanelbullar går före djur då är det verkligen moralisk kollaps!

   Radera
 4. Tycker som alla ovanstående. Hur kan man skuffa undan Djurens Dag och ersätta dem med en kanelbulle!!! Det finns ju hur många dagar som helst på året att välja på om man vill fira bageriprodukter.
  Har satt in lite pangar på ert konto i dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, tack snälla du. Du är en av flera som förstått vad som är viktigast av kanelbullar och djur.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...