fredag 22 juni 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Egentligen ska man ju bara önska alla en Glad Midsommar en sån här dag. Det gör jag också - till alla snälla människor. MEN, det finns andra. En av dom tänker jag berätta om idag. Det värsta med berättelsen är att  den är sann!

En person som adopterat en katt från oss för inte så länge sen ringde och sa att hon ville lämna tillbaka katten. Den bajsade på fel ställe. Många andra har också katter som både bajsar och kissar på fel ställe, men de försöker ta reda på orsaken och hjälpa katten. Så inte den är personen.

När nån vill lämna tillbaka en katt till oss för att de är missnöjda på något sätt försöker vi aldrig övertala den personen att behålla katten. Är det så illa att man bara tänkt tanken att lämna tillbaka sin katt så är det ett tecken på att hemmet inte är rätt. Då vill vi att katten kommer tillbaka så fort som möjligt.

Igår kom katten tillbaka till oss. Den var, förstås, stressad och vi tror inte det bara berodde på resan till katthemmet.

Nu kommer det värsta: innan personen gick sa hon att hon ville ha en kattunge istället!

En sak kan jag jama: från det här katthemmet blir det ingen mer katt till den personen!

Nu avslutar jag dagens blogg med att önska er alla andra, SNÄLLA, människor en Glad Midsommar!

14 kommentarer:

 1. Husse har sagt att det finns mängder av tvåbeningar som kissar på fel ställen och att de får böter för det om polisen ser det. Vart skall man göra av de tvåbeningarna?
  Man undrar ju om den här oansvariga och okänsliga personen som tror att en katt är en sak man bara kan byta ut såg till att det var rent i lådorna? Jag tror inte hon hade varit snäll mot kissen.
  BRA att ni på katthemmet tog tillbaka kissen bums (så gör inte alla katthem). BRA att hon absolut inte får adoptera någon mera kisse från er. Hon ska inte ha några djur jamar vi.
  Glad midsommar önskar vi alla katter och kattälskare. Har sagt till husse att swisha över en liten godispeng.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag tycker inte man gör sig av med en katt som kan vara sjuk. Enda skälet till att man gör sig av med sin katt är om man själv är så sjuk att man inte kan ta hand om den eller om ens livssituation på annat sätt ändrats så att katten inte kan få ett bra liv.

   Radera
 2. Här jamar vi instämmande med Björn! Den personen skall inte ha en ny katt vi tycker h*n Kan köpa en tygdjur istället.
  Här önskar vi alla katter och snällisar hos er en riktigt glad missesommar!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALice, ett tygdjur kan möjligen komma i fråga!

   Radera
 3. Lilla lilla missen, vilken tur att den nu är i trygghet hos er! Fy vilken trist historia ! Hemlis: Ibland kissar Räkan på fel ställe - på mattes huvudkudde - för att markera revir när han ser en främmande katt passera på vår tomt! Matte säger ingenting om detta och älskar Räkan som han ÄR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, så ska en riktig matte agera!

   Radera
 4. Oj, om alla tvåbeningar som kissar på fel dtälks, speciellt under helgerna, skulle lämnas tillbaka skulle det bli trångt! Dumma människor ska inga djur ha! Man gör sig inte av med någon bara för att man vill ha en kattunge istället./ Cirkus Bomsn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, nä, så gör man bara inte!

   Radera
 5. Skönt att missen är tillbaka hos er. Se kan man ju fundera över hur dum man får vara som människa?1 Upphör alldrig att förvånas.
  Hoppas att ni får lite extra gottisar idag.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det verkar som om tvåbeningar får vara hur dumma som helst. Tur att långt ifrån alla är det.

   Radera
 6. Jamar som alla ovan.
  Vilken tur att den stackars kissen är tillbaks hos Er i trygghet.
  Den personen som lämnade tillbaks denna katten ska ALDRIG ha en katt igen så länge den lever.
  Matte drömmer om att det skulle funnits ett register på sådana här tvåbeningar som alla katthem hade tillgång till.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, det vore bra med ett sånt register. Men mun-till-mun-metoden fungerar ofta bra mellan seriösa katthem.

   Radera
 7. Vad jag blir upprörd när jag läser detta. Håller helt och hållet med Ozzy och alla ovan.

  Min allra första katt fick på gamla dar vanan att bajsa under skrivbordet. Inga problem, bara att ta upp bajset och göra rent efter henne.

  När min nuvarande katt hade bott hos mig ett tag började han kissa ner ryamattan i den möblerbara hallen natt efter natt. Inte förrän jag fått slänga tre ryor i soporna gick det upp för mig att han helt enkelt inte ville gå på toa i kolmörkret på nätterna. Jag köpte en batteridriven nattlampa med sensor på Clas Ohlson och placerade vid hans toalett. Det funkade! Senare började han kissa på mattorna i andra rum varje gång han ville att jag skulle åtgärda något som han var missnöjd med. Och jag lyckades ta reda på vad han ville och åtgärdade felet varje gång. Sen blev kisse nöjd med sin nya hemmiljö och inga fler mattor åkte i soporna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, blogghjälpen har haft liknande problem med gamla Murre. När han kom till henne protestkissade han lite här och var. Det var många kuddar, filtar och annat som fick tvättas eller kastas. Men nu går han på lådan som han ska nästan jämt.

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...