En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 14 juni 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Som ni vet jobbar jag för att ALLA katter ska ha ett bra liv. Det betyder att många behöver ta sitt ansvar för att det ska bli så. Även veterinärer och andra som jobbar med djur.

Några av er har kanske läst om katten Sebbe . Nån, som tydligen retat sig på att han betedde sig som en katt, beslutade att ta honom till en veterinär och låta avliva honom. Veterinärkliniken i Sala tyckte det var helt OK, trots att Sebbe bara var 5 år och helt frisk.

Nu har det framkommit att Sebbe inte bara var ID-märkt, utan även registrerad. Om du vill hjälpa till att påverka Veterinärförbundet till att tvinga veterinärer och veterinärkliniker att dels kolla upp ett djurs ägare innan det avlivas, dels jobba för ett förbud att avliva friska djur,
ordförande för Sveriges Veterinärförbund 
så kan du skicka ett mail där du talar om att du vill att Veterinärförbundet ålägger sina medlemmar att agera efter dina och många andras önskemål.

Såna hemska händelser som den som drabbade Sebbe och hans familj borde verkligen inte få hända. I många andra länder är det förbjudet att avliva friska djur. Men Sverige hänger som vanligt inte med.


  


7 kommentarer:

 1. Vi jamar omedelbart till matte att maila. Det som hände Sebbe och hans ägare ska inte få hända. Kan vi motverka att detta sker igen genom att skicka mail då hoppas vi att jamar många skriver och klagar. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, Jamarbra att ni sätter fart på matte!

   Radera
 2. Ibland tror man att man hört det värsta om hur katter behandlas men detta tar helt klart priset.
  Först hur kan en klinik göra så här?
  Sen att avliva katten som inte ens ägaren kommer in med?
  Även om ägaren kommit med den skulle kliniken försökt övertala dom att omplacera kissen.
  Här ska mailas jamar matte ilsket.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam håller helt med er. Det finns mycket som det här kliniken, och säkert många andra, ska lära sig!

   Radera
 3. Tydligen är inte alla veterinärer lämpade att arbeta med djur!! Sorgligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nä, så är det tyvärr.

   Radera
 4. Länken till ordförande funkade inte för mig. Men jag letade upp den på google och mailade. Vädjade till hennes förmodade djurväns-sida och tackade på förhand för att hon gör något åt problemet. Veterinärer ska inte ta sig rätten att förkorta liv i onödan, ibland är deras inställning ett stort problem.

  SvaraRadera