En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 16 februari 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Känner ni igen katterna på dagens bild? Ni som följt bloggen en tid ser nog att det är Inka och Nilla. Inka var ju bloggkatt före mig. 

De fick ju ett gemensamt hem före jul. Tyvärr gick det inte så bra, för husse förstod nog inte riktigt att de behövde tid på sig för att finna sig tillrätta i den nya miljön och med en ny husse, så nu är de tillbaka på katthemmet.

Husse sa att de inte var framme annat än på natten och att han inte fick nån kontakt med dom. När de kom tillbaka till katthemmet började båda två stångas och mjölktrampa som bara den! Blogghjälpen var väldigt glad över att se dom igen, även om hon förstås hade hoppats att de skulle trivas i sitt hem. När de nu inte gjorde det var den bästa lösningen att de kom tillbaka. Det är sällan man ser så tydligt att katter är så glada över att vara tillbaka på katthemmet.

Jag jamade med Inka lite, för vi sitter i burarna bredvid varandra nu och vi  kom överens om att Inka kanske kommer att gästblogga ibland, men att jag kommer vara huvudbloggare.


14 kommentarer:

 1. Jamatråkigt att inte Inka och Nilla trivdes i sitt nya hem. Men vi tröstar oss med att de verkar glada över att vara tillbaka. Klart ni ska dela på bloggandet. Då kan du få lite hjälp också med att hålla i ordning på katthemmet. Men ni kanske ska passa på att jobba för godisfrågan också, nu när ni är två som kan kämpa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molly och Mary, bra idé där! Inte kan dom väl ignorera TVÅ bloggkatter?

   Radera
 2. Då kan jag bara önska Inka och Nilla bättre tur nästa gång! Då var det inte rätt människa för dem den här gången, och när de trivs med att vara tillbaka ska man väl inte vara alltför ledsen ändå. Den rätta matten/hussen kommer ju till slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi vet ju att rätt människa kommer till slut. Deet var bra att de kom tillbaka. Det finns tyvärr människor som väljer andra utvägar när katterna inte passar.

   Radera
 3. Men åh vad ledsna vi blir av att det inte blev bra i deras nya hem! Men som du jamar, då är det bättre att de får komma tillbaka till katthemmet tills rätt husse/matte dyker upp. Det där måste vara jamarsvårt att avgöra innan man har provat.
  *nosbuffar och extra tröstnosbuffar och tasskramar till söta Nilla och Inka*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ibland tror man att en katt kommit till rätt hem, men så stämmer inte det. Vi gör vad vi kan för att säkerställa, men vi kan ju inte förutse allt.

   Radera
 4. Neeej, stackars fina ni, Inka och Nilla!
  Det är väl klart att man behöver tid på sig... Det vet jag själv så väl.
  Och så behöver man någon som pratar lugnt och flirta försiktigt.
  Och som blir överlycklig när man leker med sina leksaker på natten...
  Varför har folk så ont om tålamod nuförtiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mimmi, tålamod verkar vara en bristvara. Du har haft tur som hamnat hos någon som förstår att det behövs tid, kärlek och tålamod.

   Radera
 5. Lucia, Svens stora syster17 februari 2017 14:52

  Tråkigt att det inte fungerade för Nilla och Inka i det nya hemmet men bra att de verkar tillfreds med att vara tillbaka på katthemmet. Alla katter som haft en dålig start i livet tar ju olika lång tid på sig att bli trygga. Själv var jag inte skygg när jag kom till matte men hade dåliga erfarenheter av livet, det tog 16 månader innan matte kände att nu hade jag slappnat av och landat ordentligt i mitt HEMMA!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lucia, men tyvärr får inte alla blyga katter en sån matte som du har fått.

   Radera
 6. Vad tråkigt att det inte fungerade men de har ju i alla fall inte blivit illa behandlade vilket är det positivt. Positivt är även att de är glada att vara tillbaka på katthemmet igen. Hoppas nu det dyker upp ett nytt bra hem åt dem och det är bättre att det får ta tid och att det blir ett riktigt bra hem åt sötnosarna.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, de har inte blivit illa behandlade och vi är glada att de är tillbaka på katthemmet. En del katter som inte passar går sämre öden till mötes tyvärr.

   Radera
 7. Det var trist att det inte fungerade med deras nye husse.
  Men, det var INTE RÄTT husse för dom.
  Deras rätta människa, som förstår dom och ger dom tid, kommer en annan gång istället.
  Skönt att läsa att dom trivdes direkt när dom kom tillbaks till katthemmet.
  Nu får ju du även en van bloggkatt som du kan delegera till när du inte hinner med allt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det känns väldigt bra att få stöden från Inka. Hon är ju rutinerad bloggkatt. Hoppas vi alla snart får våra för-alltid-hem.

   Radera