onsdag 23 september 2009

Katterna Ravioli och Ravelli berättar


Hej, det är Ravioli och Ravelli på Södertälje Katthem.
Idag är det jag Ravioli, som berättar.

Ja, det fanns gått om dumma människor som betedde sig illa mot oss. Vad hade vi gjort dem? Ingenting. Vi ville ju bara vara snälla och ha lite mat.

Vi gick in genom de dörrar som stod öppna. Ibland kom det människor som sa att vi var söta och gav oss lite mat och klappade oss, men ibland kom det människor som körde ut oss och skrek att vi inte fick vara i deras port. Då fick vi rusa ut det fortaste vi kunde så vi inte blev sparkade eller fick saker slängda på oss. Varför gör människor så? Hade det verkligen gjort så mycket om vi fick lite värme i en port? Vilken skada orsakade vi? Jag kan ännu idag inte förstå varför vi blev utkörda.

En tjej sa att vi skulle få lite mat av henne när vi gick in i en port. Det fick vi också, men när vi ätit upp kom det en anna människa och körde ut oss i mörkret och kylan. Vi var jätterädda och ledsna. Vi förstod inte alls varför vi blev behandlade som om vi var elaka och dumma. Det var vi ju inte.

Ravelli berättar mer i morgon, och då är det ju förresten öppet hus mellan 17-19 här på Morabergsvägen 6D. Kom hit då så kan vi träffas.

Ravioli

6 kommentarer:

 1. Det finns gott om konstiga människor tyvärr. Tur att ni var så modiga att ni fick lite kontakt och mat fast ni blen utkörda hela tiden. Håller tummarna för er imorgon.

  Kram från Krypto och Mysis matte.

  SvaraRadera
 2. Vi håller tassarna imorgon vi också! Det är skönt att det finns snälla människor också och inte bara dummingar.
  Tasskramar Dui och Deco

  SvaraRadera
 3. Hej Krypto och Mysis matte. Ja, det är konstigt att man inte kan begripa att 2 katter är jättehungriga och ledsna när de inte har nåt hem. Istället för att hjälpa oss körde de ut oss. Konstigt. Tack för att du håller tummarna idag. Ravelli och Ravioli

  SvaraRadera
 4. Hej Dui och Deco. Visst är det tur att det finns snälla människor också. Annars skulle världen se ännu eländigare ut. Vi hörs snart igen. Ravioli och Ravelli

  SvaraRadera
 5. Hej David. Tackför lyckänskningarna. Det är just såna vi behöver massor av för att kämpa vidare. Ravelli och Ravioli

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berätar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag är det visst sån där helgdag igen. Fast det struntar vi katter i! Vi kör på som vanligt. ...