fredag 2 februari 2024

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen, för andra gången för Rafael och Fenja. Det känns tomt och roligt på samma gång. Två fina katter som livet inte varit snällt mot verkar ha dragit en vinstlott till slut. Det är svårt att sätta sig in i hur mycket lidande många katter tvingas utstå, helt i onödan. Det är egentligen bara några få saker man behöver tänka på: kastrera din katt; ta väl hand om den; skaffa den inte om du inte kan ta hand om den.

När Rafael kom till katthemmet var han livrädd. Det blir inte en katt utan anledning. Han hade helt säkert inte blivit väl hanterad av någon människa. Att få följa en sån katts resa är en stor upplevelse. Att först sitta i ett hörn och fräsa mot allt och alla till att tycka att det är mysigt att bli klappad, det är stort. Lilla Fenja var också en vilsen katt om än inte lika skadad i själen som Rafael. Det är alltid en chansning att sätta ihop två främmande katter. Ibland blir det krig och då får man börja om från början. När det gäller Rafael och Fenja blev det ganska snabbt kontakt som höll i sig. De betyder väldigt mycket för varandra och att skilja på dom hade varit rent djurplågeri. Det betydde att de fick sitta lite längre än om vi hade accepterat att bara en skulle få gå till ett eget hem, men det fanns aldrig nån tvekan. Det fick hellre ta lite tid än att de skulle bli olyckliga på var sitt håll.

Alla ska ha ett stort och varmt tack för allt stöd.  Det har betytt mycket!

Just nu pågår funderingar på om bloggen ska fortsätta. Det är svårt att variera den och kanske tycker flera att det blir lite tjatigt. Då känns det inte motiverat. Vi får se hur vi gör.


8 kommentarer:

  1. Fortsätt med bloggen (om ni orkar)! Mycket trevligt och rörande att få följa! 💖

    SvaraRadera
  2. Fortsätt gärna😻😻

    SvaraRadera
  3. Bloggen är inte alls tjatig; tvärtom, det är jätteroligt att läsa och ibland kommentera. Våra kommentarer känns inte heller så varierande, ska du veta. Orkar du fortsätta, vore det toppen. Jag vill verkligen fortsätta läsa den. Vi som inte har facebook läser hellre en blogg än går in på en - visserligen öppen facebooksida - men det blir inte ofta. Bloggen läser nog fler än jag mer eller mindre dagligen.
    Jag ser fram emot att läsa om nya bloggkatten - om du orkar skriva och berätta. Det ÄR oerhört givande, ska du veta.
    Är så tacksam att det löste sig för Rafael och Fenja. Precis som du säger ska man inte dela på katter som trivs med varandra och får stöd av varandra. (Det är en sak som jag verkligen uppskattar med Katthemmet - att katterna kommer i första hand).

    Ser fram em

    SvaraRadera
  4. Bloggen er verdsatt også i Norge 😻

    SvaraRadera
  5. Här är en till som uppskattar bloggen, kul att få lite extra insyn hur dagarna ser ut på katthemmet och lite "insider" information från katternas perspektiv.

    SvaraRadera
  6. Alltid lika spännande att följa katternas resa till ett eget hem!

    SvaraRadera
  7. Tycker inte att det gör något om bloggen inte blir så varierad. Den är mysig och hemtrevlig.

    SvaraRadera
  8. Om tiden och orken att fortsätta finns ser vi mer än gärna en fortsättning.
    Vi brukar titta efter nya inlägg regelbundet (varit lite oregelbundet senaste tiden p.g.a. hjälp har behövts av en nära anhörig men det är ett övergående "problem").

    SvaraRadera

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar : Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem....