fredag 18 augusti 2023

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem.

Som ni kanske läst håller vår vettis på att utreda varför jag inte mår bra. Nu är flera vettisar inblandade. Hoppas de hittar vad det är så jag får må bra igen.

Jag mår i alla fall inte så dåligt att jag inte orkar med mitt arbete som bloggkatt. Jag har till exempel förberett allt inför morgondagens Öppet Hus, både på katthemmet och i second handbutiken kl 13-15.

Vi får in väldigt många samtal nu från människor som vill omplacera sina katter. Vi förstår inte varför. Man omplacerar väl inte en familjemedlem om man inte är allvarligt sjuk eller ännu värre, avliden.  Men det är oftast inte alls skälet till att man önskar omplacera sin katt. Det är fullt överallt och vi kan inte ens ta in de hemlösa skadade och sjuka som behöver vår hjälp. Det känns frustrerande. Tyvärr är det likadant på alla katthem. Hoppas det kommer många snälla människor  till oss som vill adoptera en katt. Och som har tänkt igenom vad det innebär först!

 

6 kommentarer:

  1. Det är alltid jobbigt med läkarbesök säger husse och det är ju samma sak med vettisen. Fast det är faktiskt bra att flera är engagerade för att försöka hjälpa dig. Säkert kommer de att hitta den hjälp du behöver för att må jamarbra igen.

    Sedan undrar vi - när skall människor (som påstås vara den högst utvecklade och mest intelligenta varelsen) inse att katter skall behandlas med respekt. Det är inga leksaker man bara kan göra sig av med när det inte passar längre. Det är en vän och familjemedlem för livet det handlar om när man låter en katt flytta in.
    Sedan kan det givetvis hända saker man inte råder över i familjen (sjukdom t.ex.) men det handlar tyvärr oftast om ren oansvarighet och egoism.
    Så SKÄMS alla dåliga djurägare och KRAM till alla som tar hand om sina djur på bästa sätt och som hjälper de som hjälper djuren!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, man önskar att man aldrig behövde gå till vettisen, men ibland måste man. Och visst är det märkligt att vissa inte fattar att vi alla ska behandlas med respekt?

      Radera
  2. Lilla Kendra, vad är det som är fel på dig? Vi håller tassar och tummar att vettisarna kommer att hitta vad det är. Det viktigaste är att du får må bra!
    Buffisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi vet ännu inte vad som är fel, men nåt konstigt är det. Vi jobbar på att utreda det.

      Radera
  3. Finns det någon teori varför det är mer omplaceringar nu? Är det "sommarkatter" som man vill bli av med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrika, jag tror att många har skaffat katt under pandemin när de var hemma och hade mycket tid. Nu jobbar de borta igen och då passar inte katten in. Väldigt märkligt.

      Radera

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar : Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem....