måndag 8 juni 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Igår var vi lite oroliga här på katthemmet. Det gällde en kompis som hade kommit till Sverige från Kanada med flyg med sin matte. Det hade varit på väg i flera veckor, men på grund av dumviruset blev resan uppskjuten flera gånger.

Hans matte hade skaffat alla intyg som behövdes, men eftersom de inte kunde resa när de planerat hade giltigheten på intygen gått ut när de väl kom till Sverige.

 Det enda alternativ som gavs var att de endera skulle återvända till Kanada eller så skulle katten avlivas. Att återvända till Kanade var inget alternativ, på grund av dumviruset. För matte var inte heller avlivning nåt alternativ.

Hon berättade om detta på sociala medier bland annat och många skrev då till Jordbruksverket och vädjade att katten skulle få sitta i karantän i Sverige. Tyvärr har Sverige ingen karantän för djur, men eftersom så många engagerat sig i ärendet kände sig Jordbruksverket till slut tvungna att göra nåt vettigt av situationen.

Idag kom beskedet att katten ska få sitta i ett särskilt boende nära flygplatsen i 21 dagar och den ska vaccineras på nytt. Sen får den komma hem.

Ibland är det bra att inte acceptera vad som helst!

8 kommentarer:

  1. Ja, den där historien visar än en gång hur dumma tvåbeningar kan vara! När vi nu har en så speciell och ovanlig situation i världen måste man väl för kattsingen kunna tänka lite själv och inte bara stelbent stirra på reglerna?!? Vi är jamartacksamma att det löste sig, för vi bet verkligen på klorna av oro här hemma... tass från Robin, klosterkatt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jam, visst är det konstigt att sånt här inte kan lösas på ett smidigare sätt, även om man tar hänsyn till att smitta inte ska in i landet?

      Radera
    2. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i åratal, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problemproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
      1) Älska trollformler
      2) Lost Love Spells
      3) Stoppa skilsmässor
      4) Giftermål
      5) Graviditet spell
      6) Uppdelningar
      7) Dödsförtroll
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
      genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Det var tydligen en vettig människa på Jordbruksverket som kunde tänka själv och komma på denna lösning. Tänk att det går bara man försöker litet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, ja det gäller att tänka utanför boxen ibland!

      Radera
  3. Vi läste om detta på SVEKATTS sida och jamade till husse att skriva till Jordbruksverket. Tydligen var det jamarns många som hade gjort det.
    Nu är vi oerhört glada att allt löste sig till det bästa.
    Det visar att det finns människor med hjärta för djur även på myndigheter ibland.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det var många kloka och snälla människor som skrev till JBV, däribland er husse! Bra gjort av honom.

      Radera
  4. Marie, ja, det var bra att det löste sig på ett bra sätt den här gången. Matte hade ju gjort allt hon skulle, men så kom dumviruset och ställde till det.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...