En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 26 februari 2017

Katten Nina från Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Som ni kanske läst tidigare så har Svenska Kattskyddsförbundet, SVEKATT, påbörjat ett stort projekt i Södertälje. På Tvetatippen
bor det tyvärr ett stort antal katter som lever väldigt farligt.  På dagarna susar det runt både stora lastbilar och andra fordon som både skrämmer och är livsfarliga för katterna.

Vi är många katthem som hjälps åt med att ta hand om dessa katter. Vi i Södertälje har hittills tagit hand om en av dom. Det visade sig att den hade en sjukdom i munnen som säkert har åsamkat den mycket värk. Nu har vår veterinär dragit ut alla tänder utom två på den. Det läker fint och vi hoppas den så småningom ska få ett kanonhem. En katt klarar sig utmärkt utan tänder. Den kan t o m äta torrfoder.

Om du känner att du vill bidra till dessa katter kan du endera sätta in en slant på SVEKATTs konto nr
Plusgiro 63 31 76-3, Bankgiro 840-7827 eller Swish 1231873074, eller på Södertälje Katthems Plusgiro 389341-9, Swish 12345 25408. Märk gärna inbetalningen med Tveta.

Katten på bilden är inte den vi har tagit in utan en annan katt från Tvetatippen.4 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni och de andra i SVEKATT finns! Inga missar skall behöva bo på en soptipp bland allt farligt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä, det är inte värdigt nåt levande väsen att behöva leva så.

   Radera
 2. Det första jag tänker när jag läser detta är vilken fantastisk insats katthemmen gör i vårt land. Tänk så många katter som fått hjälp tack vare dem. Sedan tänker jag att det är fruktansvärt att en enda katt skall behöva ha det som de som tvingas leva på en soptipp utan ordentlig mat, värme och kärlek. Detta i landet som så gärna vill framstå som Bror Duktig på andra områden. Det är skamligt!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam vet inte hur många 10 eller 100-tusentals katter som fått hem tack vare att det finns snälla volontärer och gåvogivare som hjälper dom. Och visst är det skamligt att det ännu inte blivit nån djurskyddslag värd namnet i det här landet.

   Radera