En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 20 mars 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Undrar om ni kan se mig på dagens bild? Det är jag som leker med blogghjälpen. Hon ville att jag skulle springa lite också "det behöver du" sa hon! Men det ville inte jag för jag satt så bra bakom min klöspelare. Springa kunde hon göra själv.

Annars var det ganska lugnt på öppet hus. Det kom några som tittade på katter. Mest tittade de på kattungarna. Det är konstigt att så fort vi har kattungar kommer många som ska titta på dom. Varför kan de inte ta oss vuxna katter för? Är vi inte lika mycket värda? Kattungarna är ju fullvuxna snart de också. Tycker man att de är lika söta då? Hoppas det.

12 kommentarer:

 1. Om jag kunde ha en katt skulle jag Inte välja en kattunge. Jag har fått två vuxna katter för lääänge sen och d ångrar jag inte. Vadå springa hualigen d kan aldrig vara nyttigt.
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, du är klok, du. Det hör jam.

   Radera
 2. Det där med att springa är överdrivet tycker vi. Men att jaga en laserpekare kan vara riktigt kul ibland. Synd att besökarna bara tittade på kattungarna. Visst är de söta och mysiga. Men det är alla katter stora som små, speciellt du Miranda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, åh, jag rodnar nog lite nu...

   Radera
 3. Här springer vi ofta runt och busjagar varandra, det är jamarskoj att leka svanskull. Men att springa själv är inte lika roligt. Visst är kattungar bedårande söta, men det är ju vuxna katter också!
  Kan du fråga blogghjälpen om hon är där på öppet hus på torsdag? Vi tänkte skicka över matte med auktionsmissarna och lite andra loppisprylar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, blogghjälpen kommer vara på katthemmet på torsdag, men kanske är hon inne i karantän och jobbar, men då är det bara att fråga efter ´henne så kommer hon ut.

   Radera
 4. Hm... de kanske vill att du ska springa för att få dig att banta, men du är ju inte tjock.
  Kattungar, jo de är så söta men växer snart upp till vuxna katter. Om jag ska ha fler katter så blir det vuxna katter då vet man hur de ser ut och hur de är.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, det värsta är att vettisen sagt att jag måste banta, och det har de gått på här på katthemmet. Jag är i perfekt form!

   Radera
 5. Jag är på din linje - springa kan andra göra om de tycker det är kul.
  När det gäller kattungar är de ju jättesöta men det är mycket jobb med dem också och det tror jag det är många som inte tänker på. Min/mina nästa katt/-er blir vuxna från ett katthem (precis som den jag har nu). Jag tycker det känns bra att hjälpa dem att få ett nytt hem.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det är roligt att se att det finns många som tänker lite längre. Roligt också att det finns såna som vill hjälpa oss hemlösa katter.

   Radera
 6. Visst är det kul att leka men springa kan de göra själva tycker vi! Önskar att flera kunde se lite längre än bara till kattungarna.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam förstår faktiskt inte hur de tänker. Visst är kattungar jättesöta, men det är ju vi vuxna också.

   Radera