En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 2 mars 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag kan jag meddela att vår vettis Emma titta på mitt öga. Hon tycker det ser fint ut. Klart det gör! Det kunde jag talat om för länge sen.

Men det finns saker som inte är så fina. Som när personer dumpar katter utanför vår dörr till exempel. Det hände senast idag.

Konstigt nog ringde och mailade en person för några dagar sedan och sa att han hade en "vildkatt" som han undrade om han kunde lämna in.

Vi sa att han kunde komma med den så skulle vi titta på den. Vi är rät säkra på att samma man idag dumpade  (sin??) katt utanför vår dörr.

Den mådde inte alls bra. Den borde tagits till vettis för långe sedan. Som vanligt blev det bilfärd till Gnesta och vettis Emma. Hon tog prover och vätskade upp katten. Som vanligt kommer vi göra allt vi kan för att katten ska må bra. Och vi kan berätta att det är nog den tamaste vildkatt vi har sett!

14 kommentarer:

 1. Även om både du och vi andra anade att ditt öga var bättre så är det ju så jamar skönt att höra vettisen säga samma sak.
  Det liksom bekräftar det hela.
  Tänk att det finns tama vildkatter !!!!
  Det trodde min matte o husse aldrig när jag jamade om saken för dom.
  Matte sa lite saker om den hussen, men jag vågar inte skriva ut det.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det händer lite då och då att människor talar om vildkatter i Sverige. Vi undrar om det är lodjur de menar?

   Radera
 2. Ja det är tur att ni finns! Men det är ju ynkligt att man säger att det är en "vildkatt"som dessutom visar sig tam!!!! Varför kan inte folk ta sitt ansvar???? Skönt iaf att ditt öga ser bra ut.
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, vi kan i alla fall konstatera att nån inte tagit sitt ansvar när det gäller den här katten!

   Radera
 3. Ännu en "sån där" människa, hur många finns det egentligen? Men också den katten hade tur, precis som du, att ditt fantastiska katthem öppnade sina dörrar för den.
  Och vad glad jag blir att ditt öga ser bra ut igen. Då börjar du väl känna sig riktigt bra nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det finns alldeles för många "såna där människor". Synd att han inte fått hjälp mycket tidigare bara.

   Radera
 4. Vad skönt att ditt öga är bra. Nu får det inte vara mer sjukdomar för dig och inte dina kompisar heller... Men den där tvåbeningen skulle vilja jama ett och annat till. Matte blir så arg när vi berättade för henne. Tänk att bara överge sin bästa vän och dessutom inte ta hand om den när det visar sig att han/hon är sjuk! Men det där med vildkatt lät spännande. Matte säger att det främst är lodjur, tigrar och lejon som är vilda katter..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, nä tack! Det både räcker och blir över med sjukdomar här nu.

   Radera
 5. Bästa tänkbara nyhet att ditt öga är bra! Ändå skönt att vettisen fick kika på det för säkerhets skull!
  Sämsta tänkbara nyhet att någon bara dumpar en levande varelse utanför er dörr. Undrar om han/hon gjort så om det varit ett barn också?
  Hoppas och tror att ni tillsammans med vettisen kommer att få fart på det lilla livet så att den kan få det liv en kisse så väl förtjänar!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi hoppas verkligen att vi kan hjälpa den här killen. Han är värd både hjälp och ett kanonliv hos nån ansvars- och kärleksfull människa.

   Radera
 6. Skönt att det är bra med ögat! Hur sjutton kan man göra så? En del är verkligen inte kloka. Hoppas att det går bra med "vildkatten" Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi gör allt vi kan, även för den är katten. Så gör vi alltid.

   Radera
 7. Skönt att ögat är bättre! Den där Emma träffade vi förra året och hon var helt ok fast vi gillade inte att hon stack oss i pälsen. Matte säger att det är dags om nån månad igen. Fyjam för snåla elaka människor som vägrar ge sina djur den vård de behöver!
  Hoppas *vildkatten* snart mår bra igen, nu kan den få en riktig husse eller matte som den och alla andra katter är värd
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä, Emma har en del beteenden som vi katter inte gillar. Konstigt nog är det många tvåbeningar som gillar det hon gör. Men på nåt sått blir vi oftast bättre när vi varit hos henne. Förstår inte det där riktigt...

   Radera