lördag 20 januari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Efter dagens öppet hus måste jag pusta ut lite. Det är jobbigt att ta emot alla, även om det är kul.

Igår berättade jag om en av våra kompisar som inte haft det bra i sitt hem och kommit tillbaka till oss. Idag tänkte jag berätta en annan katthistoria som gör mig både upprörd, arg och - glad!

En stor djurvän, som vi på katthemmet känner sen länge, berättade häromdagen att hon skulle åka och hämta en katt. Hon har själv flera katter och en vovve och kan tyvärr inte ta emot fler. Anledningen till att hon nu ändå skulle hämta en katt var att kattens människa beslutat sig för att flytta ihop med en person som sas vara allergisk och då måste katten avlivas!

Vi som jobbar med katter hatar när man gör så. För det första finns med mediciner mot allergi. För det andra  kan det inte vara så bråttom att flytta ihop så man måste avliva katten utan man letar efter ett annat boende till den. Men den här personen skulle alltså avliva katten. Då grep vår vän in och hämtade katten så den slapp avlivas.

Vi ger jättemycket ris och fräs och den förra ägaren och mycket ros och tacksamhet till vår kompis som räddade katten. Hon letar nu efter ett permanent hem åt den.

9 kommentarer:

 1. Återigen - katter (och andra djur) är inga saker som man har så länge det är kul och passar och sen avlivar när det inte passar längre. Hur kan man ens tänka tanken att göra så? Vi kan inte fatta det och husse blir galen när han hör talas om sådant.
  Däremot blir både han och vi jamarglada när vi läser om människor som henne du jamar om som hjälpte den här kissen att få leva vidare. Vilken underbar människa.
  Hoppas det finns ett bra nytt hem åt kissen.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det är verkligen ynkligt att hantera sin katt som en slit-och-slängvara. Varför skaffar man djur om man göra så här?

   Radera
 2. Hej Tessie, både husse och matter tycker att vissa människors agarende är oansvarigt. Ska hen avliva också sin sambo när hen har tröttnat på personen? Nina/Mimmi hälsar, hon ligger i sitt nya katträd och myser. Idag har vi faktiskt här i Gnesta en riktig familjekväll. Vi alla tre katterna är tillsammans med husse och matte i vardagsrummet, spridda på olika ställen men dock. Mimmi mår bra och det gör vi andra också. Vi hörs igen och alla hälsar till er på katthemmet. Sally

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, jam, det är verkligen oansvarigt att bete sig så illa som den jag berättade om. Vad mysigt att ni har familjekväll. Vi tänker ofta på er och önskar alla våra andra katter också fick lika bra hem som ni.

   Radera
 3. Det där har jag hört så många gånger förr - tyvärr. En tjej som ska flytta ihop med en allergisk kille och därför genast beslutar sig för att låta AVLIVA katten. Precis som om katten bara var till för att hålla henne sällskap tills hon hittar en kille att bo med. Sen är katten plötsligt inte värd någonting längre - utan ska till och med dödas!!! Så hemskt!!!

  Visst finns det mediciner. Annars går det bra att från början välja en kille som inte är allergisk mot katter. Katten var ju först.

  Tur att er kompis kunde rädda katten. Hoppas lilla kisse får ett nytt hem - där den får kärlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, man hör sånt här alltför ofta. Om man hör det en enda gång är det en gång för mycket. Det är så oerhört egoistiskt och känslokallt att göra så här. Tur att det fanns en djurvän som agerade i det här fallet.

   Radera
 4. Märkligt hur folk tänker, tänk att välja bort sin familjemedlem sådär, vi förstår inte!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, man undrar om dom tänker alls. Nåt är i alla fall fel om man gör så här.

   Radera
 5. Åh hade ju missat att du skrev om detta Tessie. Som tur är så har vi nog hittat hem till kissen :-) Hon kommer flytta på prov på fredag. Att det är på prov är så att vi ser så hon trivs. Nya matte kommer säkerligen bli förtjust i lilla Lisa <3

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...