En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 28 maj 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

I helgen kostade jag på mig lite semester efter att ha tagit tass om öppet hus igår. Det var skönt att vila lite.

Det kom inte många igår, kanske var man ute i det vackra vädret istället. Jag skulle också gärna vilja vara ute lite, men inte på samma sätt som förr. Då var jag tvungen att vara ute för jag hade ingen annanstans att vara. Jag skulle vilja vara ute lite grann, men ha ett hem där man brydde sig om att jag kom hem. Vissa katter har det så har jag hört. Tänk om jaga också får det så en dag!

Eftersom många följer lille F kan jag berätta att vi fortsätter ge honom små portioner mat. Vi hoppas han snart kan lägga på sig lite i vikt och börja äta mer normalt, men där är vi inte ännu. Som ni kanske vet är det tyvärr vanligt att de inre organen tar skada ganska fort om vi katter inte får tillräckligt med näring. Vi kämpar på med F och hoppas det inte är för sent för honom. Tum- och tasshållning gäller alltså tills vidare!

8 kommentarer:

 1. Klart vi håller tassar och tummar!
  Önskar att dina människor kommer snart! Kanske kan du få göra som vi, tassa ut i koppel? Även om man känner sig lite hindrad ibland så är det härligt att komma ut och tryggt att ha matte eller husse i ryggen om något är läskigt) Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, tänk att han en trygg matte/husse med sig ut i naturen *drömmer*...

   Radera
 2. Vi håller allt, tummar, klor, tår och svans, allt vi orkar!!!

  😻 Nosbuffar 🐾

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, Toppen! Vi litar på er!

   Radera
 3. Vi har en ganska stor innätad altan, under sommaren står dörren dit öppen dygnet runt, vi spanar och grejar massor även på natten. Hoppas du i ditt för alltid HEM får något liknande! Buff Sven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, Blogghjälpen har berättat att ni har en jättefin innätad altan, hon har sett den när hon gjorde hembesök för Cornelia.

   Radera
 4. Det var nog värmen som gjorde att det inte kom så många på öppet hus. Nu är det slut med värmen för den här gången så det kanske blir flera på nästa öppet hus?
  Hoppas hoppas att lille F-pojken fortsätter krya på sig. Han förtjänar ett gott liv precis som alla katter gör men tyvärr inte får.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det är så sant. Vi katter förtjänar alla ett bra liv med ansvarsfulla och kärleksfulla människor. Hoppas det blir så för mig en dag.

   Radera