En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 13 maj 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen.

Det blev ett väldigt märkligt öppet hus, måste jag jama.

Först kom blogghjälpen in till oss och gav oss godis som vanligt. Det var bra. Sen dröjde det en lång stund, men så öppnades burdörren igen

In kommer en liten rödtott som bara är några veckor gammal.  Han har ingen mamma och inga syskon. Jag är ju själv mamma, även om mina ungar har flyttat, så jag tyckte det var lite kul med honom. Men jag måste jama att han var lite i tuffaste laget. Han gick direkt in och la sig bredvid mig i MIN korg!

Vi får se om han kommer tillbaka. I så fall kanske jag måste uppfostra honom lite. Fast jag uppfostrar bara på ett snällt sätt förstås.

10 kommentarer:

 1. Men så mysigt, fick du små främmande i dag! Den lilla vet ju inte riktigt att det var din korg, men som mamma tror jag du tyckte om det. Hoppas att du snart får gäster igen! Både av små fyrtassade och av tvåbeningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, ja, lite trevlig var det ju,,, men jag blev så överraskad!

   Radera
 2. Men oj vilken liten gullerödtott! Hoppas han kommer tillbaka. Du är ju en perfekt mamma för honom men blir kanske lite väl mycket att samtidigt vara bloggkatt och hålla reda på sötisen?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, vi får se hur vi löser det, men omtasstagen ska han bli av nån av oss.

   Radera
 3. Det vore väl mysigt med en liten kille som kompis. Jag tycker du skall ge honom en chans om han kommer tillbaka. Ni ser så söta ut på bilden när ni delar korg.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jo, visst är han söt, men det är ju jobbigt att vara småbarnsmamma också. Vi ska nog lösa det på nåt bra sätt.

   Radera
 4. Jag tycker som de andra att du skall välkomna rödtotten tillbaka. Han behöver dig nog! Och du är ju en så duktig kisse att du är den bästa på hela katthemmet att uppfostra honom... nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  PS. Apropå ungar, om du läser klosterkatternas blogg idag får du veta vilket äventyr de varit med om! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, vi är ju ganska många här på katthemmet som varit mammor, så vi ska nog lösa det. Och visst har jag läst om äventyret. Blogghjälpen har skickat meddelande via fb till er matte också.

   Radera
 5. Oj vilken söt liten rödtott! Stackars liten som varken har en mamma eller syskon. Hoppas han kommer på besök igen, vi är säkra på att du skulle ta bra tass om honom
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, han är jättesöt. Nån av oss kommer ta tass om honom, det är säkert. Just nu har han en tvåbening som jourmatte men det är bättre att han får en riktig kattmamma.

   Radera