En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 1 maj 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Jag läser ganska ofta om försvunna och upphittade katter på www.vilse.nu, den rikstäckande sajten där man kan efterlysa en försvunnen katt och annonsera om en upphittad. Det är tråkigt att se hur många katter som är både omärkta, oregistrerade och till och med okastrerade.

Så då tänkte jag, att eftersom det är 1:a maj idag så är det väl flera partier som tar upp frågan om djurskyddet i Sverige.

Tror ni dom gjorde det? Jag har inte hört en enda av dom säga ett enda ord om det. Det är en ynkedom, tycker jag. Jag ska inte rösta på nåt av dom partier som inte tar upp frågan om djurskyddet! Det har ni mitt jam på!

6 kommentarer:

 1. Bra Nina! De borde verkligen ta djurskyddet på allvar. Och alla djurägare borde ha skyldighet att id- märka och kastrera sina katter. Då skulle fler katter hitta hem och färre katter lida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, det är precis så jag tänker!

   Radera
 2. Förslag: Katthemmet demonstrerar nästa år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, ja, det är en bra idé. Ska planera för det.

   Radera
 3. Du jamar helt rätt.
  Men för att det ska bli någon ordning på detta så behöver nog vi katter starta ett eget parti som i första hand har djurskyddet som PRIO 1.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, ja, det är nog bäst att vi tar tass om allt som har med djurskydd att göra. Tvåbeningar verkar ju inte klara av det.

   Radera