En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 3 februari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har jag inte så mycket att berätta egentligen. Är så klart upptagen med förberedelserna inför morgondagens öppet hus, men det kommer ordna sig.

Annars kan jag berätta att vi har många kompisar i vår karantän nu. En del mår inte alls bra. Det är det tråkiga när man får in katter som inte fått hjälp i tid. När de  äntligen får hjälp behöver de jättemycket hjälp.  Vi gör så gott vi kan, men nog gör det ont att se en katt som inte alls mår bra. Och oftast är det helt i onödan.

Det borde inte behöva vara så. ALLA katter har rätt till ett bra hem där de får kärlek, omvårdnad, god och lämplig mat och allt annat en katt behöver. Men så är det tyvärr inte alltid.

8 kommentarer:

 1. Du jamar så klokt Miranda. Alla djur bör få känna kärlek, omvårdnad och få bra mat. Så tragiskt att se våra kompisar bli sjuka för att ingen bryr sig i tid. Matte berättar att kanske kanske kommer din present på lördag (som du ska ta med dig när du flyttar). Vi viskar att det är en tygrädisa med kanadensisk kattmynta i. Den är riktigt mumma... Det finns några till att dela ut till er med det får blogghjälpen göra åt dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, åh, är det en sån present - en sån som jag får ta med mig! Jag ska genast börja provpacka den när jag får den.

   Radera
 2. Där jamade du helt rätt, det gör ont när man ser en katt lida i onödan.
  Det är så bra att ni finns och kan hjälpa dessa stackarna.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi önskar bara att vi kunde hjälpa ALLA som har det svårt. Men vi gör allt vi kan för så många vi kan.

   Radera
 3. Hur svårt ska det vara å ta hand om sin kisse. Varför skaffar man sig en katt om man inte bryr sig. Det är bra att ni finns. I en perfekt värld skulle ju inte det behövas....
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, i en perfekt värld skulle vi kunna ägna oss åt t ex kattpensionat enbart.

   Radera
 4. Vi önska också att ALLA katter fick ha sitt hem med kärlek,värme och omtanke just som varje katt förtjänar.Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Öppet hus är alltid populärt tack vare dina förberedelser så klart.
  Tänk om det inte behövdes hem för att ta hand om övergivna och illa behandlade katter. Vad skönt det skulle vara! tänk om det inte fanns oansvariga människor som överger och/eller missköter sina katter (och andra djur också förstås).
  Det vore en dröm att få uppleva!
  Nospuss

  SvaraRadera