En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 27 februari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har det inte hänt  här. Jag har förstås förberett öppet hus, loppis och fikaservering i morgon mellan 14-16.

Det är en del att pyssla med, även om jag numer är van. Jag hinner till exempel inte baka nåt till fikat själv, så jag brukar be nån annan gör det. Det brukar nån eller några alltid göra. Ofta får vi beröm för vårt goda fikabröd. Det är så klart jag som jamar om vad som ska bakas och ger recept. Annars blev det väl bara pannkaka av alltihop.

I morgon ska blogghjälpen ut och åka långt, långt bort med två kompisar som ska till jourhem. Katterna kommer från oss och deras matte har blivit sjuk, så då får vi ställa upp. Hoppas matte snart blir frisk igen för katterna längtar efter henne.

21 kommentarer:

 1. O, snälla Miranda - kan du inte lära mig också att baka godsaker?!? Det vore så bra att någon höll koll på receptet, så att man inte gjorde fel medan man bakade...

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. sr Carina, jam, det är lätt att göra fel om man inte har bra recept. Klart jag kan hjälpa till.

   Radera
 2. Klart det skulle bli pannkaka av det hela om du inte gav recept dom skulle följa. Jag gissar på att dom goda saffransbullarna som blogghjälpen bakat innan julen var från ditt recept?

  Håller tummarna att katternas matte blir frisk. Det är varken kul att vara sjuk eller vara i från sina katter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Djurfamiljen, ja det var mitt recept så klart. Vi håller tummar och tassar för kompisarnas matte.

   Radera
 3. Ps. Ni får gärna ändra vår länk i blogglistan till Djurfamiljen.se i stället för kattfamiljen :-)

  SvaraRadera
 4. Bra att du håller en vakande tass över bakandet... HUR skulle det bli annars???
  Lycka till med Öppet-Hus imorrn!

  Kram å nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam har örnkoll på ALLT!

   Radera
 5. Håller med de andra att det är tur att du finns och kan hålla i taktpinnen.
  Men pannkaka är ju jamars gott vad jag förstått på min matte o husse, så det kanske inte skulle vara helt fel om de andra tog ansvar någon gång så du slapp.
  Hoppas matten blir bra så kissarna kan komma hem igen.
  Lycka till imorgon och hoppas det kommer många människor till er.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, fast pannkaka och kaffe är ju inte så lyckat tycker jag. Och det är nog bäst att jag fortsätter hålla kollen!

   Radera
 6. Det är allt bra tur att de har dig som håller koll på allt!!Men jag undrar... när du håller koll på allt och så .. får du extra gotttisar då??? det behövs nämligen när man som du, styr och ställer....och inte har du varit sjukskriven heller vilket är normalt när man varit inne på operation...
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jag borde så klart ha extra godis både för att jag jobbar när jag är sjukskriven och för att jag håller koll på allt. Men tror du jag får det??

   Radera
 7. Då matte besökt era öppna hus berättar hon så klart om alla fina kissar MEN också om det goooda fikabröd som ni alltid serverar! Vi vill också smaka!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi får se till att matte får med sig smakprover hem till er nästa gång!

   Radera
 8. Hej igen Miranda, du sköter allting så otroligt bra. Jag måste jama det senaste från oss i Gnesta. Husse var tvungen idag att åka med min kompis Pelle till Södra djursjukhuset. Han hade troligen fastnat med ena tassen någonstans och fått ett en rejäl skada så de ska operera tassen. Sen blir det tratt och utegångsförbud tills såret har blivit bra. Matte tycker att det är lite jobbigt med att ha en utekatt för det finns en större risk att det blir skador. Men försöka få Pelle att bli innekatt skulle inte fungera, han skulle må pyton dåligt av det. Det finns också en katt i området som fajtas med Pelle. Som tur är kommer Pelle alltid hem när någonting händer. Det var det senaste från Gnesta. Jag och matte väntar på att husse och Pelle ska komma hem. Hoppas att de kissarna som ska till jourhem att deras matte kryar på sig. Hälsar Sally & Co


  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, hoppas Pelle har kommit hem vid det här laget och att allt gått bra. Det är lätt att skada sig, både ute och inne, men mest ute kanske. Du får nog ta tass om honom lite extra nu.

   Radera
  2. åh, låter läskigt med katt som fajtas! Vi har kattgård med lucka, vi får gå ut när vi vill. Och in. Då är vi ute fast inne.
   Klemens, MajaGräddnos och Gumman

   Radera
 9. Tänk att du kan baka också! Säg det du inte klarar av Miranda! Hur är det med ditt öga? Är det bättre nu? Hoppas verkligen det!
  Hoppas också matten till katterna blir bättre så fort det bara går så katterna de får vara tillsammans igen hon och katterna.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, som bloggkatt på katthemmet måste man lära sig allt möjligt. Har man totalansvar så har man!

   Radera
 10. Du gör helt rätt i att delegera ut bakningen, något skall väl de göra också.
  Hoppas det går bra för blogghjälpen och missarna, gissar att du har gett henne en bra vägbeskrivning så att hon hittar. Idag har vi lagt ut vår auktion, vi hoppas den drar in många slantar till er.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är klart att hon fått vägbeskrivning av mig, annars hade hon säkert kört åt fel håll. Vad snällt att ni vill hjälpa oss katter med fina saker från Bukowskis. Hoppas det blir många bud!

   Radera
 11. Nu tycker vi att pannkaka är gott, speciellt grädden. Men vilken tur att du fixade allt. Vi skickade både hostande husse och matte för att hjälpa dig få allt gjort.
  MajaGräddnos, Gumman och Klemens på Cirkus Boman

  SvaraRadera