tisdag 21 maj 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Den här veckan är grym! Jag jobbar som bara den. Det är inte bara dukar som ska säljas må ni tro! Nä, detaljplanering inför lördagen, dessförinnan öppet hus på torsdag, och sen förberedelse för styrelsemöte på måndag.

Tycker ni det räcker? Oj, oj, om det vore så väl. Idag har vi fått hjälp av snälla Heidi hos Djurfamiljen. Hon ska hjälpa oss att göra en ny hemsida för katthemmet.

Det kommer nog ta lite tid för jag måste ju se till att nån kan sköta den också!

Vi ser att inte så många lagt bud på dukarna jag la upp i gårdagens blogg, men desto fler har skänkt pengar till oss istället! Vi är så tacksamma för de bidrag vi får - med eller utan duk. Fast två fina dukar, nr 1 och nr 4, har jag fått fina bud på. Om nån vill titta på dukarna så finns de in gårdagens blogginlägg.  

söndag 19 maj 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar


 Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Som jag jamade häromdagen så startar jag en liten auktion på sommardukar idag.

Den är till förmån för vår kompis, Lilla T. Det är faktiskt henne ni ser på första bilden. Hon är väldigt, väldigt mager. Och kan ni tänka er - hon var ÄNNU magrare när hon kom till oss. Dessutom tovig och full med fästingar.  Vi undrade om hon skulle klara sig, men redan från första början visade hon en livs- och kampvilja som imponerade. "Om jag nu äntligen fått chansen till ett bra liv så SKA jag klara det!" jamade hon.

Vi blev tvungna att raka henne först så hon skulle kunna röra sig. Sen fick vi börja ge henne mat. Det blev pyttesmå portioner först, men ofta. Man måste göra så med en katt som svultit länge, för ger man dom mycket mat, vilket man ju spontant vill, så tål inte deras magar det. De har ju varit tomma så länge, så de måste sakta och försiktigt vänja sig vid mat igen.

Det blev förstås några vändor till vettisen för lilla T och det är de räkningarna jag hoppas många kan hjälpa oss med.

Ett sätt är att köpa dukar, men vill man inte ha nån duk får man gärna skänka en slant ändå. Fast ingen ska känna nåt tvång.

Till att börja med har jag lagt upp 8 dukar. Om ni klickar på bilderna kan ni se att de är numrerade från 1-8 och så står måtten på dom också.

Om ni känner att ni vill lägga ett bud på nån av dukarna, så skriv det i kommentarerna OCH skicka ett mail till Katterna@sodertaljekatthem.se
och berätta vilken duk ni valt och hur mycket ni vill betala. Ingen duk säljs under 50 kronor, men gärna långt däröver. Tyvärr tillkommer 36 kronor som PostNord vill ha om duken ska skickas. Hämtas den på katthemmet är det så klart gratis.

Auktionen pågår bara till och med tisdag kväll kl 24.00. Om det blir slutsålt lägger jag nog upp fler dukar på onsdag.

Hoppas ni kan hjälpa oss. På lördag kommer det finnas ännu fler sommardukar på katthemmet när vi har storloppis!

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem. Den här veckan är grym! Jag jobbar som bara den. Det är inte bara dukar som ska säljas må ni tr...