lördag 4 juli 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Tänk vad livet går upp och ner för oss katter.

Vi hinner bara glädja oss åt att Mamma W verkar klara sig bra, så måste en annan katt åka akut till djursjukhuset. Det var inte många dagar han fanns på katthemmet innan det märktes att han var svårt sjuk.

Efter röntgen och andra undersökningar nämnde veterinären, som inte vanligtvis tillhör den avlivningsförespråkande skaran, att det skulle vara väldigt plågsamt för honom att leva vidare. För en gångs skull höll vi med direkt.

Han tillhörde de katter som levt hemlös en längre tid utan nån som brytt sig om honom. När han äntligen fick hjälp var det för sent.

Den enda tröst vi känner nu är att han fick ett värdigt slut och han räddades från en långsam död där han bara skulle få mer och mer ont innan han till slut dukade under.

Ni alla som stöder oss ska veta att vi inte bara gör allt vi kan för katter som behöver vår hjälp och kan räddas. Vi gör också allt för att katter inte ska behöva lida. Det kan vi bara göra tack vare er. Ni ska veta att ni betyder mycket för många katter!

6 kommentarer:

  1. Så sorgligt att det inte gick att hjälpa honom men när en duktig och empatisk veterinär gör bedömningen att det bästa för kissen är att få somna in lyssnar ni givetvis på det.
    Det är klokt och ansvarsfullt!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, ja ingen vill att nån ska lida när det inte finns nån chans till bättring.

      Radera
  2. Ni gör ett så fankattiskt bra jobb för alla hemlösa katter ❤
    Visst är det sorgligt när det inte går att rädda en misse som kommit in, men den fick i alla fall känna att den var värdefull innan den fick somna in. Vi är så tacksamma för allt ni gör!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja, det känns bra när slutet kan bli lugnt och värdigt om det är oundvikligt.

      Radera
  3. Kan bara hålla med ovanstående i vad de säger.
    Tack till katthemmet för det ni gör för att rädda och ta hand om behövande katter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, tack vare många snälla gåvogivare kan vi hjälpa många katter. Tyvärr inte alla.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...