onsdag 11 december 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag att ni skulle få se lite på min kompis Fendi. Vi ligger ofta i samma bur, men just här ligger vi i var sin.  Jag är ju upptagen med den där förargliga röda pricken på bilden. Fendi tycker inte den är så kul. Det är ju bra för då får jag ha den för mig själv - jam, när jag lyckas fånga den förstås.

Annars har det mesta varit som det brukar idag . Ja, om man undantar att det kom en farbror och ringde på hos oss på dagen. Han sa att det låg en katt under en bil utanför. Vår hälsoansvariga greppade genast en bur och sprang ner. Men det visade sig att det inte var nån katt. Det var en liten kanin! Den fick i alla fall följa med in till katthemmet innan den skjutsades till polisen. Fast först gick vår hälsoansvariga och köpte morötter som den åt med god aptit. Hoppas de hittar ägaren till den lilla kaninen. Såna ska inte heller vara ute på egen tass i mörkret och kylan.

8 kommentarer:

  1. Håller helt med om att den röda pricken är förarglig! Jag har aldrig lyckats fånga den, trots enormt ihärdiga försök.
    Kanin, det vet jag vad det är! Har sett såna utanför fönstret. Fast den som satt under bilen var nog en annan sorts kanin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, visst är den dum den där röda pricken? Den kanin som satt under bilen är säkert en sån som haft, eller förhoppningsvis har ett hem.

      Radera
  2. Vad snällt att ni tog hand om kaninen också. Bara vilda djur ska behöva vara ute i kylan och även de vilka behöver hjälp med mat och omsorg när det blir kallt.
    Vad roligt att se din kompis.
    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, den här lilla kaninen var nog inte alls van att vara utomhus. Hoppas den hittar hem snart.

      Radera
  3. Fendi och du är det perfekta kompisparet. Vi har också börjat tröttna på den röda pricken. Det går ju aldrig att få tag i den.
    På söndag flyttar vi till husses mamma. Vi ska bo där när han ska ut och resa. Det blir bra för hon skämmer bort oss massor. Hihi
    Vad ni är snälla som hjälper alla djur. En liten kanin skall verkligen inte vara ute i det här blöta och kalla vädret.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, man kunde nästan ana att er husse hade en snäll mamma. Det kommer säkert bli jättebra för er, men vi kommer sakna era inlägg på bloggen.

      Radera
  4. Så underbart att du å Fendi har blivit sån'a bästisar, hoppas att ni snart får ett toppenhem tillsammans!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jag hoppas också att vi snart får ett gemensamt hem. Här på katthemmet tycker de att vi är värda det.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...