fredag 1 november 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Nu är det fredag och nåt som tvåbeningar kalla Alla Helgons Afton.  Då ska man tänka lite extra på de som funnits hos en men som inte finns här längre. Tyvärr har vi på katthemmet många kompisar att tänka på som inte finns hos oss längre.

En av dom är den lilla kissen som kom till oss igår efter att ha suttit i ett träd. Ingen vet hur länge den suttit där, men den var i mycket dåligt skick när den kom till oss. Vi åkte förstås till djursjukhuset med den och var beredda att lägga in den med dropp om det kunde hjälpa. Man började med att röntga den stackars magra, uttorkade katten. Då fann man fri vätska i buken. Det är ett mycket dåligt tecken. Veterinären gjorde bedömningen att den inte skulle ha en chans att klara sig. Så den fick somna in.

Enda trösten i ett sånt här fall är att den slapp självdö i plågor.

Det är märkligt att människor inte kan ID-märka och registrera sin katt. Nu kanske den här kattens människor aldrig får veta vad som hänt.

Nu måste jag i alla fall förbereda morgondagens öppet hus. Vi kommer ha öppet som vanligt mellan 13-15! Välkomna.

7 kommentarer:

  1. Men så sorgligt med kissen som räddades från trädet, men ändå inte klarade sig! Suckjam, så mycket elände det finns.
    Men så fint att du ändå jobbar på som vanligt, för att hjälpa dina kompisar som haft turen att få komma till ert fina katthem. Man får glädja sig åt varenda en som fått slippa livet på egen tass utan någon som hjälper en och fyller på matskålen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, vi är ledsna ibland på katthemmet. Inte för att vi vill utan för att det finns anledning. Men livet måste gå vidare ändå på nåt sätt.

      Radera
  2. Håller med Lisa om allt elände som finns. Även att man får försöka glädja sig åt de av er som räddats och nu får mat i magen och en massa kärlek så att ni slipper lida ensamma utomhus utan någon som helst hjälp.
    Lycka till med öppet hus i morgon. Det blir säkert bra nu när du har planerat allt.
    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi måste försöka tänka på de det går bra för. Skulle vi inte göra det skulle vi inte orka.

      Radera
  3. Vi kan bara jama instämmande med Lisa och Anonym. Vetskapen om alla ni hjälpt till ett bra kattliv ger oss glädje i en stund av ledsamhet.
    Hoppas många kommer till er imorgon på Alla helgons dag.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, tyvärr behövs vi. Många katter behöver hjälp och när inte ägarna ställer upp gör vi det i den utsträckning vi kan.

      Radera
  4. Marie, varje katt vi inte kan rädda känns som en förlust. Men vi tvingar oss att tänka på de vi kan rädda. Ingen skulle tacka oss för att vi blir så ledsna att vi inte orkar hjälpa fler.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...