söndag 20 oktober 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Igår kom det många besökare till oss. Vi gjorde så gott vi kunde för att ta väl tass om alla.

När besökstiden var slut åkte de flesta hem och kopplade av. Det blev inte så mycket avkoppling för vår hälsoansvariga som fick ett larm om en liten katt som låg ute och krampade.  Sånt är aldrig bra, så det blev till att klä på sig igen och ge sig iväg till den stackars katten som vi kallar Lilla L. Det såg lika illa ut som vår hälsoansvariga misstänkte att det skulle göra, så det blev omedelbar avfärd till djursjukhuset. På vägen ringde hon till dom och berättade att hon var på väg med en liten katt som var illa däran. När hon kom fram stod ett team färdigt med syrgastält, akutväska och värmefiltar. Den lilla katten hade 34,3 i temp (en frisk katt har i regel mellan 38-39 grader). Den fick kramplösande medicin och somnade av den. Efter ytterligare en stund tempade man honom igen - nu hade han 33,7 trots att han låg med värmefiltar och värmekuddar. När den kramplösande medicinen sluta verka började han krampa igen.

Vi tvingades inse att veterinären hade rätt när hon sa att det inte fanns nåt mer att göra än att befria honom från mer plågor.

Vi undrar, som alltid när sånt här händer, varför ingen tagit hand om Lilla L eller ännu hellre sett till att han inte föddes. Han bedömdes vara ca 4 månader. En sån liten katt ska överhuvud taget inte vara ute på egen tass.

Alla seriösa katt hem får in liknande här fall.  Ägaren lämpar över ansvar och kostnader på andra. Det är ynkligt att så många struntar i att kastrera sin katt och ta sitt ansvar. Vi hoppas på en lag om ID-märkning SNART! Sånt här lidande ska inte förekomma.


10 kommentarer:

  1. Vi blir så ledsna och upprörda (husse säger andra ord också) när vi läser om detta. Tänk vad stackars lilla L måste ha lidit den korta tiden livet varade. Så här ska det inte få gå till!
    Ibland önskar man att saktfärdiga politiker lämnades utan mat och värme utomhus i regn och kyla. Då kanske det blev lite fart på dem.
    Nu slipper i alla fall lilla L lida mera.
    Ni på katthemmet gjorde allt ni kunde (som alltid) det känns bra i denna ledsna stund.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn. vi håller med dig. Vissa beslutsfattare borde själva få uppleva konsekvenserna av sina beslut.

      Radera
  2. Håller med om allt Björn säger, speciellt det med saktfärdiga politiker. (*matte säger att hon kan ställa upp och hämta någon viss politiker och köra ut honom (?) i skogen i regnig och kall kväll*)

    Jag lider med Lilla L som aldrig fick en chans. Tack till alla ni för att Lilla L trots allt inte var ensam i slutet.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi lider alla med såna som Lilla L. Det är så tragiskt att de inte kan få hjälp i tid.

      Radera
  3. Jag håller också med Björn i allt. Fruktansvärt synd om stackars lilla kissen! Sån tur i alla fall att ni finns, som alltid ställer upp och ger all den hjälp ni kan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi önskar att vi kunde ställa upp för ALLA katter som har det svårt. Det gör ont att tänka på alla vi inte kan hjälpa.

      Radera
  4. Här jamar vi instämmande med Björns kloka ord.
    *tårar på nosen*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi har alla tärar på nosen när sånt här händer.

      Radera
  5. Så många sorgliga berättelser och hemska bilder om misshandlade och torterade djur finns att läsa på sociala medier. Även de som bestämmer måste se dessa? Hur kan de låta bli att agera?? Det fattar jag INTE!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, vi är många som inte fattar att det inte finns mer mod och klokhet hos de som fattar beslut. Inget djur ska behöva utsättas för det som Lilla L utsattes för.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...