lördag 28 september 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Idag har jag lånat ut bloggen till blogghjälpen för en gångs skull. Igår skrev hon så här på facebook:

Jaha, då har man åkt dit igen. För ca 5 år sedan var jag och hämtade Rakel och hennes kompis Rubina från ett ställe där katter inte borde vara. Rubina fick ett hem och så småningom även Rakel. För några veckor sedan ringde Rakels ägare och berättade att hon kissade på fel ställe! Katastrof. Vi frågade om hon varit hos veterinär. Nä, det kostade för mycket (och givetvis var hon inte försäkrad). Då fick hon förstås komma tillbaka till katthemmet. Hon blev tagen till veterinär direkt där man konstaterade ett flertal olika problem med hennes urinvägar. Dessutom hade hon tandsten och FORL. Det blev förstås åtgärdat hos oss. Nu var det ju så att lilla Rakel talade direkt till mitt hjärta. En del katter gör ju det mer än andra. Så vad tror ni hände? Jo, idag flyttade hon hem till oss. Hon bor i eget rum till att börja med, men har redan hälsat på Murre genom gallerdörren. Det verkade lugnt. Sara får hälsa när det passar henne. Hoppas det går lika bra. Nu tycker jag inte att Rakel är världens vackraste namn. Har ropat det på henne flera gånger, men hon reagerar inte. Lutar nog åt att hon får heta Emma. Hoppas och tror att hon kommer bli ett fint tillskott i vår lilla familj.

Hon har länge funderat på att ta hem en katt till. Hon skulle gärna velat ta mig, men hon måste också ta hänsyn till sin livssituation och att det är viktigt att den nya katten passar in i gruppen. Hpn säger att jag kommer få ett bra hem en annan gång. Det hoppas jag också.

9 kommentarer:

  1. Det är ju märkligt att folk inte kan försäkra sina katter och heller inte tycks begripa det ansvar det innebär att ta på sig ansvaret för en ny familjemedlem. Har man inte ekonomi nog att gå till doktorn (veterinären) om familjemedlemen behöver det ska man inte ha några djur.
    Tur att Emma fått ett riktigt bra hem! Det kommer du också att få! Det måste bara vara rätt hem som dyker upp!
    Vi är glada nu också eftersom utredaren kommit fram till att katter skall märkas och registreras! Låt oss nu hoppas att politikerna sätter fart och stiftar en lag om det också! Den nya Djurskyddslagen tog det fem och ett halvt år att få plats när utredningen var klar....
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi hoppas nu bara att beslutsfattarna fattar rätt beslut och inte fegar som de ofta gör. Vi djur är värda en lag som skyddar oss!

      Radera
  2. Det är så tråkigt när en katt kommer till fel hem, som tur är händer det inte ofta och nu har verkligen Emma fått det allra bästaste hemmet! Vi önskar Emma stort lycka till med sina nya kompisar ❤
    Hoppas de andra aldrig skaffar ett nytt djur. Vill man inte ge dem den vård de behöver skall man hålla sig till tygdjur *frääääs*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är alltid tråkigt när katter inte kan stanna i sina hem, men är hemmet inte bra nog, då är det bäst att de katterna återvänder till oss.

      Radera
  3. Hurra hurra å svansdans å tassklappar för fina Rakel/Emma! Underbart att hon nu får bo hos bästaste blogghjälpen - nu blir hon ordentligt omhändertagen och älskad!
    Buffisar från Sven, Räkan och Cornelia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, blogghjälpen har sagt att hon och hennes familj kommer göra allt för att Emma ska trivas. Hon är ingen trygg katt idag, men de jobbar på att hon ska bli det.

      Radera
  4. Hurra för att Emma får ett fint hem hos blogghjälpen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi hoppas hon ska trivas och att blogghjälpens andra katter ska trivas med henne.

      Radera
  5. Marie, vi håller helt med. Det är ingen rättighet att ha en katt och har man inte råd så får man avstå. Svårare är det inte.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...