söndag 22 september 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Igår var det jobbigt må ni tro.  Först fick jag ordna allt inför öppet hus. Det gäller ju att allt är i ordning när det kommer besökare.

Sen fick jag övervaka så att vår hälsoansvariga matade en liten kattunge som bara var två dagar gammal. Den var för tidigt född och kunde inte snutta på sin mamma. Då frågade vår vettis om vår hälsoansvariga kunde göra ett försök att mata ungen. Chansen att den ska överleva är tyvärr minimal, men allt kommer göras för att den ska göra det.

Ägarna till mamman, som låtit henne bli dräktig, klarade inte av att själva mata ungarna när det blev problem. Flera av ungarna har dött, men en har som sagt en minimal chans att klara sig. Det är bedrövligt att man utsätter sin katt för att bli dräktig för det behövs verkligen inte fler katter. Kan man dessutom inte ta hand om ungarna när det blir problem - ja då är det riktigt illa.

5 kommentarer:

  1. De som lät sin katt bli dräktig och sedan inte tar ansvar för ungarna borde placeras på en öde ö utan mat och vatten i minst en månad. Usch för sådana människor.
    Nu håller vi givetvis tummar, tassar, tår och svansar för att den lilla som överlevde denna försummelse klarar sig även om vi inte får hoppas för mycket.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det finns verkligen ingen anledning att skaffa ännu fler kattungar. Ta hand om de katter som redan finns först.

      Radera
  2. Hoppas den lilla har överlevt natten. Håller verkligen med Björn om vad dessa ansvarslösa människor ska utsättas för. Jag vet ett par andra saker därtill.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, tror vi är många som skulle vilja utsätta människor som inte tar ansvar för sina djur eller behandlar dom illa för en hel del.

      Radera
  3. Marie, ja, mamma borde verkligen ha kastrerats. Finns ingen ursäkt för att skaffa ännu fler ungar.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...