onsdag 24 juli 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Som jag berättat på facebook har Lilla Gs insamling hjälpt oss jättemycket. För er som inte har facebook kan jag berätta att vi i dagsläget fått in 13 615 kronor! Det är till jättestor hjälp. Kan också berätta att Lilla G lämnat jourhemmet nu och är åter hos sin mamma och sina syskon på katthemmet. Han får fortsatt medicin och vi hoppas han snart mår alldeles bra.

Dagarna på katthemmet blir inte alltid som man tänkt sig. Jag ska berätta om i lördags.

Vår hälsoansvariga satt och åt en lunchsallad i godan ro innan Öppet Hus. Då får hon höra att Lilla G andas häftigt och inte verkar må bra. Hon går direkt in i karantän där han sitter och ser att det inte alls ser bra ut. In med Lilla G i en transportbur, ringer till djursjukhuset om vad som hänt och att de är på väg. Salladen står kvar på kontoret, halväten. Det tar många timmar innan Lilla G får träffa vettisen och blir röntgad. När hälsoansvariga kommer tillbaka ser inte salladen så aptitlig ut längre. Men en katt går alltid först.

Samtidigt hade blogghjälpen planerat att åka hem och sitta i trädgården och njuta när öppet hus var över. Tror ni det blev så? Nä, nä. En kvinna ringer från ett sjukhus där hon ligger på intensivvården. Hemma har hon en katt i lägenheten som suttit ensam i två dygn. Kunde vi hjälpa? Där rök förstås blogghjälpens eftermiddag i trädgården. Först göra i ordning ett avtal som lät oss överta katten och gå in i lägenheten, sen till sjukhuset för att hämta nycklar och få avtalet underskrivet. Sen till lägenheten för att hämta katten. Hon hade med sig en av de duktiga volontärerna som hjälpte till att fånga in katten. Nu visade den sig var en social katt så allt gick bra. Sen tillbaka till katthemmet med katten.

Det hann bli ganska sent innan blogghjälpen fick njuta av trädgården. Men ingen djurvän lämnar en katt ensam i en lägenhet utan tillsyn, så valet var enkelt. Nu bor han på katthemmet och så småningom söker vi ett nytt hem till honom också.

8 kommentarer:

  1. Hurrjam för blogghjälpen och hälsoansvariga! ❤
    Vet du vad, jag fick både godis och gos av blogghjälpen i går! Hon var här och åt lunch med matte och jag hörde nog att hon och matte pratade med varandra om jag kände igen henne. Visserligen har det gått 9 år sen jag bodde på katthemmet, men inte glömmer en katt så lätt inte!
    Du får hälsa blogghjälpen att det var roligt att se henne och att godiset var gott.
    Så hoppas vi att du också får lite godis
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jahajam - det är alltså där godiset hamnar! Nu måste jag ta itu med blogghjälpen med hårdtassarna! Fast blogghjälpen hälsar att hon tyckte det var roligt att träffa både er matte och er.

      Radera
  2. Mjau, vad roligt att höra att det är åtminstone en - dvs. Alice- som får godis av blogghjälpen! Tack för att du påpekade denna händelse så att vi kan tjata på blogghjälpen här för att får litet godis ibland.
    Och naturligtvis, stort tack till alla berörda på katthemmet för det ni gjorde både med Lilla G och den nya katten.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, jam, vi gör alltid allt vi kan för våra kompisar. Vi vill att alla ska må bra.

      Radera
  3. Tänk hur det kunde ha gått för lilla G och katten vars matte låg på sjukhuset om inte katthemmet och den jamtastiska personalen där funnits! Hälsoansvariga, blogghjälpen och volontären gjorde en hjälteinsats! Så enkelt är det!
    Tycker också det är jamarkul att insamlingen till lilla G kommit upp i en så pass hög summa för pengar går det ju alltid åt på ett katthem.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi vill verkligen inte att det som hände katten Maja ska hända nån annan katt. Kan vi hjälpa till att undvika det så gör vi det.

      Radera
  4. Vad bra att ni fick in så mycket pengar till lilla G! Hoppas han blir helt bra. Vilken tur att ni finns och lyckas ställa upp med så kort varsel och rädda katter som det annars skulle ha gått riktigt illa för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi är så tacksamma till alla som bidrar till att vi kan rädda katter som t ex Lilla G. Många av er skänker pengar regelbundet till vår verksamhet. Utan er vore våra liv verkligen i farozonen.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...