söndag 14 juli 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Nu ser ni nog att det inte är jag på dagens bild? Vi har fått en hälsning från min bloggkompis Inka. Jag tror många kommer ihåg henne från tiden som bloggkatt. Hennes matte skickar en hälsning till oss idag där hon skriver att Inka är snäll, gosig och mycket klok. Hon är utekatt på sommaren, men bara på dagarna! Hon är den som bestämmer över trion hemma. Hon trivs och mår bra!

Sen ska jag berätta om en annan katt, V. Han kom till katthemmet tillsammans med blogghjälpens Murre. V fick ett jättefint hem där han går ute på dagarna. Häromdagen blev V plötsligt blind. Han såg ingenting och matte och husse åkte till vettisen. De var förstås väldigt oroliga. När blogghjälpen frågade lite senare på dagen hur det gått var de på väg till vettis nr två. Där trodde man att det kunde vara nåt neurologiskt fel. Man satte in blodtryckssänkande medicin. Nästa dag fick han vara ute, som han brukar, men matte och husse turades om att vakta honom en timme var. Igår nätade man in hela tomten (det är en stoooor tomt) så V kan vara ute i säkerhet om han vill. Det finns inte på mattes eller husses karta att han ska få somna in bara p g a att han är blind "Vi gör allt för V" säger matte.

Vi håller tummarna för att V får synen tillbaka, men får han inte det så får han leva ett fint och tryggt liv i alla fall. Tänk att det finns såna människor! Man behöver höra sånt till skillnad från många andra som behandlar sina djur illa.

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att få en hälsning från fina Inka. Hon har funnit sig väl tillrätta i sin familj. Fina nyheter!
  Stackars V som fått problem med sin syn MEN har turen att ha en husse och matte som är jamarbäst och verkligen gör allt för sin kisse! Kan man bli annat än glad när man läser om sådana tvåbeningar?
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag kommer ibland att berätta tråkiga historier om katter, men just den här dagen hade jag två positiva saker att berätta. Givetvis är det inte positivt att Vi blivit blind, men att han blir så väl omhändertagen och älskad.

   Radera
 2. Så roligt att höra från Inka och att hon har det så bra. Vi tycker att det är jamartråkigt att höra att fina V blivit blind. Hoppas hoppas att det går tillbaka med medicinen. Men det värmer otroligt i våra hjärtan att de gjort så mycket för V och att han får fortsätta vara ute i trygghet. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, V har absolut hamnat i rätt hem, likasom Inka.

   Radera
 3. ååh så trevligt att höra, som omväxling till allt elände. Både om Inka som vi aldrig kommer glömma, och V. Vilka underbara människor det finns!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, man blir varm om hjärtat när man läser sånt hät.

   Radera
 4. Mjau, vad roligt att höra att Inka har ett sånt fint kattliv.
  Vilken tur lilla V har som har jamarbästa matte och husse, som tänker på att V ska ha det bra. Blinda katter klarar sig utmärkt, när de vant sig. Men vi hoppas att synen kommer tillbaka naturligtvis.
  Tack för att du berättade om dem båda.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jag vet att många undrar om saker som händer på och omkring katthemmet så jag berättar gärna om sånt.

   Radera
 5. Hej, Inka, så underbart att höra att du mår bra! Och V har verkligen fått fina människor som gör så mycket för att hjälpa honom...

  SvaraRadera
 6. Klosterkatterna, vi blir så glada när våra katter hamnar i rätt hem. Vi önskar alla katter gjorde det.

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen - en av mina fina bloggkatter har fått ett eget hem och flyttat. I början var nog Isadora den blygaste bloggkatt jag ...