onsdag 27 mars 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Om ni läste bloggen igår såg ni kanske att jag hade bestämt hur jag skulle göra när det kom främmande människor till gården jag bodde på och försökte fånga in oss.

Jag var både trött, ledsen och hungrig och tyckte inte det spelade så stor roll vad som hände med mig. Jag kunde lika gärna gå in i den där buren där det åtminstone fanns mat. Jamat och gjort.

Buren bars iväg till en brummis och sen åkte vi en stund. Det var flera kompisar som satt i andra burar som åkte med också. Sen bars vi in i ett hus. Vi tittade på varandra och sa "är det här vi ska dö"? Men vi blev inte dödade. Vi fick bo i små rum med varma dynor, rena matskålar med god mat i och friskt vatten.

Jag tänkte att så här kan det väl inte fortsätta. Jag beslöt mig för att sova så jag slapp tänka mer den dagen.

5 kommentarer:

  1. Kan förstå att det nästan kändes för bra för att vara sant. Men nu VET du! Och nån gång, kanske snart, kan det faktiskt bli ännu bättre. Men till dess har du ju det jamarbra där du är!

    SvaraRadera
  2. Jag vet precis hur rädda ni var, jag har ju också blivit infångad i en bur och kommit till katthemmet. Det tar lite tid innan man förstår att man har hamnat hos snällisar och att det är det bästa som kunde hända! En dag kommer du få åka till ditt för-alltid-hemma och få en lika bra matte/husse som jag har.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Hur länge har du varit på Katthemmet? För nu vet du att du får mat och värme och omsorg varje dag. Dessutom har du fått ett viktigt jobb, det att hålla ordning och sköta alla sysslor på katthemmet och det kräver sin katt, kan jag förstå. Hoppas Benny hann lära upp dig främst vad gäller godisfrågan.
    Ser fram emot att höra mer hur det går för dig.
    Nospuss

    SvaraRadera
  4. När ni väl hade åkt brummisen och kommit fram måste det väl nästan ha känts som en dröm? Varmt och skönt och rent och fint och dessutom mat så ni kunde äta er mätta. Det måste ha varit som att komma till paradiset.
    Nospuss

    SvaraRadera
  5. Måste känts jättekonstigt men samtidigt skönt att vara mätt i magen och ha det varmt. Förstår att ni undrade över vad dom skulle hända! Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...