lördag 12 januari 2019

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem.

Ni som läste bloggen igår vet att jag ramlade ner i ett betongrör och blev sittandes där utan att kunna ta mig upp.  Jag skrev och ropade allt jag kunde och började förlora hoppet.

Då hörde jag nån där uppe. Hon sa att det hördes ljud nerifrån röret. Så tittade hon ner och fick se mig. Sen gick hon!

Då tänkte jag "finns det så grymma människor så de struntar i att det sitter en katt i ett rör som inte kan ta sig upp?" Det kändes nästan ännu värre än om ingen hade sett mig. Men, efter en stund kom hon tillbaka. Rätt som det var var det nån som tog ett stadigt grepp i mitt nackskinn. Jag uppbådade mina sista krafter för att försöka ta mig loss, men det visade sig att tjejen hade bara gått för att hämta en bur när hon försvann. Utan att be om tillåtelse stoppade hon in mig i buren!

Jag var fullständigt panikslagen. Jag får runt i buren och försökte på alla vis ta mig ut, men det gick inte. Istället sattes buren med mig i i en bil som åkte iväg!

Milda makter, tänkte jag. Vilket är värst - att sitta fast i botten på ett betongrör eller tvingas in i en bur och forslas bort?

Jag visste inte vad jag skulle tro.

9 kommentarer:

 1. Å, vilken jättestor tur du hade till slut! Det här var det bästa som kunde hända dig, lilla söta Benny! En så snäll tjej som hjälpte dig. Det här var början till något riktigt bra, ska du se. Vilket fint foto på dig, förresten där du kikar fram bakom stolpen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, när det här hände var jag bara rädd!

   Radera
 2. Hua, vad rädd du måste ha varit när den snälla tjejen åkte iväg med dig. Du visste ju inte hur var du skulle hamna. Tänk att du hade turen att komma till världens bästa katthem och bli omhändertagen där.
  Ser fram emot fortsättningen om hur det blev att du hamnade där.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, när man inte vet vad som ska hända, och det som hänt en hittills i livet inte varit roligt, då blir man bara rädd.

   Radera
 3. Vad rädd du måste ha varit lille vän. Men tänk vilken tur du hade som blev räddad från betongröret. Vi ser fram emot din fortsatta berättelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, ja, det hade kunnat blir slutet för mig där i röret.

   Radera
 4. Klart du blev rädd när du blev intvingad i en bur och dessutom i en bil och till råga på allt av en tvåbening som kanske var lika elak som de andra du råkat på. Stackars dig lilla Benny. Fast det var ju början på något bra...
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, fast just då trodde jag aldrig det var början på nåt bra.

   Radera
 5. Tänk att du blev räddad! Och vi gissar ju vart du är på väg men förstår ju att duvar jätterädd! Nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem. Nu börjar man minsann märka att det närmar sig midsommar. För de kompisar som redan har egna he...