torsdag 18 oktober 2018

Katten Bobby på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobby på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det kom flera besökare. De tittade som vanligt mest på kattungarna. De är poppis. Vi lite äldre katter får ofta vänta. Särskilt vi som inte är så bekväma med besökare. Men som blogghjälpen säger, rätt som det är kommer nån som förstår att uppskatta även en liten blyg katt.

Som ni vet värnar vi hemlösa katter i första hand. Vi tycker det är för bedrövligt att det beräknas finnas 100 000 - 150 000 hemlösa katter i Sverige. Via SVEKATT, Svenska Kattskyddsförbundet,  jobbar vi hårt för att höja statusen för katter och minska antalet hemlösa katter. Därför har MJAUTOO startats. Där kan alla gå in och berätta om hemlösa katter.

Kanske är du själv en f d hemlösing som fått ett bra hem, eller känner du till nån annan hemlös katt som det gått bra för, eller som det inte gått bra för?

Berätta den historien på MJAUTOO. Vi ska sen göra ett kompendium om dessa historier och gå till politikerna med. Sen vill vi tvinga dom att se till att det blir obligatorisk ID-märkning av alla katter. Först då har vi kommit en liten bit på väg!

Hjälp oss hemlösa katter genom att berätta din historia. Har du inte facebook kan du skicka din historia till blogghjälpen (astridakesson@tele2.se) så hjälper hon till att lägga ut den. Vi måste hjälpas åt!
 

6 kommentarer:

  1. Jam som du skriver - rätt vad det är dyker det upp en person som precis som husse hellre ville ha vuxna katter när han adopterade oss från ett katthem. Vi var två år då. Den ena av oss var dessutom väldigt osäker och blyg. Idag är hon precis som jag värsta knäkatten och kan ligga hur länge som helst i husses knä. Jag ligger i vilket knä som helst men hon accepterar bara husses. Dessutom ligger hon i husses säng varje natt. Tålamod och kärlek ger resultat.
    Vi ska jama till husses att läsa mera om MJAUTOO. Det är som du jamar mycket viktigt!
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi vet verkligen vad vi jamar om när vi säger att alla katter går att få sociala. Däremot kanske inte alla katter blir knäkatter, men varför skulle de bli det? Tror att husse sover väldigt gott när han får så trevligt sällskap.

      Radera
  2. Vilken rivstart det verkar ha blivit för dig som bloggkatt - allt praktiskt på katthemmet och nu Mjautoo!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam, rivstart kan man verkligen jama om! Här finns hur mycket som helst att göra.

      Radera
  3. Vilket fint initiativ med MJAOTOO. Hoppas att det får de tröga politikerna att äntligen reagera! När de får ett viktigt ärende att fatta beslut om brukar de oftast säga att de ska titta på det. Sen sitter de väl där och bara glor och glor och glor. Undra på att ingenting händer när de bara tittar!

    Jag var inne och läste en del historier. Det var helt hjärtskärande läsning. Stackars katter som inte har klarat sig för att hjälpen kommit försent. . . Som tur var fanns det många fina berättelser om katter som fått det bra i kärleksfulla hem. Så borde alla katter få ha det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vår målsättning är att det inte ska finnas några hemlösa katter! Vi vet att det är långt dit, men nån måste börja nånstans.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...