fredag 8 juni 2018

KAtten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag har Smulan och jag haft konferens här på katthemmet. Det var allvarliga saker vi diskuterade.

Vi kom fram till att det var en väldigt tur när vi hamnade på ett No-killkatthem. Eftersom jag varit så blyg är det ju ingen som fastnat för oss. Det har gjort att vi blivit sittande länge här på katthemmet.

Om vi hade hamnat på ett annat katthem kunde vi varit döda idag! Tro det eller ej, men det finns faktiskt katthem som avlivar katter när de suttit en viss tid utan att nån vill ha dom. Undrar hur de som jobbar på de katthemmen är funtade.

På vårt katthem blir alla jätteledsna om nån av våra kompisar måste somna in. Och då är det verkligen inte för att de suttit länge, utan för att de varit så sjuka eller skadade att deras liv inte gått att rädda.

Det är tur att det finns så många snälla människor som stöder oss så att vårt katthem har råd att låta oss leva, även om vi bor länge på katthemmet och kostar en del pengar. Men här säger man att nåt annat alternativ inte finns. Vi väntar tills vårt för-alltid-hem dyker upp!

18 kommentarer:

 1. Ja ni hade verkligen tur som hamnade på ett katthem där rätt tvåbeningar med ett stort hjärta och mycket kärlek för djur finns.
  Att avliva någon av de orsaker du jamar om är verkligen inte okej.
  Tålamod måste man ha när man vill hjälpa och det har alla goa människor på Södertälje katthem. Dessutom vet vi att rätt vad det är dyker ditt och Smulans nya hem upp.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, varför ska inte vi få den tid vi behöver att bli trygga?

   Radera
 2. Det spelar ingen roll hur länge du/ni är kvar på katthemmet. Huvudsaken är att ni blir tryggare och får ett bra föralltid hem. Ni är värda varenda krona och mer därtill Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jam, det känns tryggt att ni också tycker så!

   Radera
 3. Helt enkelt fruktansvärt att det får gå till så på en del katthem!!! Hur kan man ens tänka tanken att döda friska katter bara för att de suttit en viss tid? Ett sådant katthem skulle jag aldrig vilja stöda.

  Du och Smulan hade stor tur som hamnade på Södertälje Katthem. Där har ni det bra i väntan på ert nya hem. Ni får kärlek och omsorg och pälsen borstad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, visst är det hemskt! Vi är väldigt glada att vi inte hamnat på ett sånt katthem.

   Radera
 4. Det är verkligen obegripligt hemskt att man ska bli dödad för att ens människor inte dyker upp fort nog. Då ska man väl bli extra ompysslad i stället? Jag är också glad att du och Smulan sitter säkert där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du tänker precis som vi alla här på Södertälje Katthem. Vi blir extra ompysslade tills våra människor kommer.

   Radera
 5. Ja visst är det konstigt hur en del katthem beter sig! Jag hade nog inte heller fått leva om jag hade kommit till fel katthem, och titta på hur bra jag har det idag! Visst är det tråkigt att inte ha en egen husse eller matte att ta tass om, men under tiden man väntar har man det faktiskt väldigt bra hos er, det vet ju jag. Sen är det visserligen stora problem med godisutdelningen och snudd på ett heltidsjobb att ta tass om blogghjälpen, men bortsett från det har man det bra med alla snällisar som är där.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är så sant so du jamar. Det där att ta tass om blogghjälpen... jam det är ett kapitel för sig.

   Radera
 6. Vi instämmer med föregående jamare! Det är skönt att ni har det bra tills era förfalltif hem kommet , för det gör de. Även om man fåt värna. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi har ju egentligen inte bråttom, men det är klart att ett eget kärleksfullt hem vore toppen! Sen efterlyser blogghjälpen uppdatering av er blogg - bara så ni vet.

   Radera
 7. Cornelia, Svens lillasyster9 juni 2018 17:03

  Södertälje katthem är jamarbra - jag vet det för jag kom ju dit som nyfödd och bodde där tills matte en dag kom på Öppethus och 'hittade' mig! Snart blir du och Smulan också 'hittade'!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, jam, en dag kommer kanske vår matte eller husse och hittar oss också!

   Radera
 8. Kan bara jama instämmande i allt ovan.
  En dag, då står din o Smulans alldeles egna tvåbening i dörren.
  Tills dess har ni det jättebra där ni är.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, vi vantrivs inte. Vi har det rätt bra här.

   Radera
 9. De katthem/djurhem jag har samarbetat med har alla samma policy - de skygga djuren socialiseras först i ett jourhem och flyttas över till katthemmet/djurhemmet först när de går att adoptera. Det är väl också ett slags no kill-princip, tycker jag - att skyggisarna får gott om tid på sig att bli trygga innan de möter främlingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, jam, det finns många sätt. Vi använder oss inte så ofta av jourhem eftersom vi tyvärr har lite dåliga erfarenheter. Men några har vi!

   Radera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ibland önskar jag att jag bodde i ett annat land. Inte för att jag vantrivs här, för jag har ha...