söndag 6 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Jahajam,  Då har man fixat öppet hus igen. Många var ute i det vackra vädret, men det kom ändå lite tvåbeningar till oss också.

Vår lille vän som har haft problem med kisseriet mår bra för närvarande och bor hos oss på katthemmet.

MEN, givetvis dyker det upp nya problem. Igår kväll fick vi in en liten skyggis som misstänktes vara dräktig. Hon hade dessutom ett sår i halsen som det rann var ur. Sånt är inte roligt när det gäller nån katt, men i synnerhet inte när det gäller en skyggis.

Idag, söndag, togs katten till vår fina veterinär Emma i Gnesta för undersökning. Givetvis måste hon sövas för att kunna undersökas. Då upptäcktes det att hon inte var dräktig. Hon var nämligen en han!

Nu ska han få antibiotika och smärtstillande i en vecka, sen ska han kastreras.

Hoppas allt går bra.


6 kommentarer:

 1. Katten Sven7 maj 2018 17:03

  Men oj oj oj vad det hela tiden händer saker! Vilken tur för hon som sen blev en han att hjälp kom i tid OCH Emma är ju fantastisk som hjälper er så mycket på alla möjliga tider på dygnet OCH på helger! En stor guldmedalj till henne tycker vi. Buff Sven och company

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, vi har tur som har Emma, men det är klart att det kostar en del extra att komma på helger och kvällar...

   Radera
 2. Oj vilken vändning på det hela.
  Från en ev dräktig skyggis till en hane.
  Hoppas att såret snart läks på honom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi hoppas också såret snart läker så han får flytta tillbaka.

   Radera
 3. Det var ju ändå positivt att hon var en han för det finns nog med "oönskade" kattungar. Mindre positivt med det otäcka såret. Tur att ängeln Emma kunde hjälpa till fast det var söndag. Tänk om man kunde klona henne!
  Nu håller tummar och tassar för den lille skyggisen och att han ska bli frisk och stark snart igen.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det behövs absolut inte fler oönskade kattungar. De bara väller in nu hos alla katthem. Tänk om människor kunde ta sitt ansvar och kastrera sina katter!

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...