fredag 4 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Ni kommer väl ihåg att blogghjälpen brukar säga att man inte ska ropa "hej" för tidigt? Hon brukar också säga att hon är försiktigt positiv, när nåt har hänt som verkar vända och gå åt rätt håll.

Nu blev det tyvärr så med vår kompis, som fick åka till vettisen i söndags kväll på grund av urinstopp, att han fick åka tillbaka igår kväll.

Blogghjälpen, vår hälsoansvariga och den snälla volontären, som alla hade väntat sig en lugn kväll fick åka och hämta kissen hemma igår kväll. Nu var man mer förberedd så det gick ganska snabbt att få in honom i buren.  

Som tur var kunde snälla och duktiga Emma ta emot honom även denna kväll. Han sederades och blåsan tömdes igen. Dessbättre fanns inga stena eller nåt grus i urinblåsan, vilket var mycket positivt, så blåsan tömdes och han fick åka med hem till katthemmet. Idag har han kissat själv och dessutom mer än tidigare, så vi håller tummar och tassar stenhårt igen!

Det var ett mycket trött gäng som återvände till katthemmet sent på kvällen. Såna här utflykter är verkligen inget man ser fram emot. Men de är ibland nödvändiga tyvärr.

8 kommentarer:

 1. Tänk att vara omgiven av så många snälla och duktiga människor, den lille katten har ändå stor tur i oturen. Men ändå så jobbigt att inte kunna kissa, det måste göra jamaront! Jag håller tassarna tillsammans med er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är alldeles nödvändigt att en katt som har svårt att kissa får hjälp direkt. Det gör väldigt ont.

   Radera
 2. Det blir till att hålla tummar och tassar hårt ett tag igen. Hoppas att kisseriet kommer att funka bra på honom igen och framöver.
  Vi jamar även ett stort TACK till alla er som hjälpt honom. Tänk om man kunde klona er. Alla vettisar är heller verkligen inte som Emma. Hon har ett stort hjärta för djur.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi måste fortsätta hålla tassar och tummar, det här bara måste gå bra.

   Radera
 3. Tack till alla som ställde upp för den lille. Nu håller vi tassarna att allt ska fungera i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, ja, nu måste allt gå bra!

   Radera
 4. Nu får jag hålla min tjocka svans igen för att lille kissen ska bli bra och klara av att kissa själv.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, bra, Håll din tjocka svans för vår kompis!

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...