fredag 11 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu är jag förberedd på öppet hus i morgon! Alla som inte kom igår hoppas jag kommer i morgon.

Sen hörde jag i radion idag om en farbror som hade en skällis som försvann bara några dagar efter den hade flyttat till sitt nya hem. Då ställde jättemånga tvåbeningar upp för att hjälpa farbrorn att hitta skällisen. När det visade sig att den varit synlig ca 40 mil hemifrån köpte farbrorn en husvagn så han kunde vara i närheten när nästa information om skällisen kom.

Till slut fick de in den.  Det var jättebra.

Undrar om nån skulle göra lika mycket för en försvunnen katt?

8 kommentarer:

 1. Skönt att skällisen kom hem igen. Tyvärr verkar inte tvåbeningarna ställa upp lika lätt när vi katter är på rymmen. Varför förstår inte matte. När Micke var på rymmen i somras blev matte så orolig och alla hennes grannar på landet ställde upp och letade i hus, vass och sly. Så borde det vara överallt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, det låter som om ni har toppengrannar på landet.

   Radera
 2. Hoppas också att många kommer till er imorgon! Det går ju att fynda fina saker OCH hitta en vän för livet eller två.
  Husse säger att han är kattmänniska ut i fingerspetsarna. Han tycker om alla djur men just katter har en särskild plats i hans hjärta. Därför förstår han inte riktigt att hundar ofta värderas högre än katter. Så är det i alla fall inte i vårt hem det kan jam intyga.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag har förstått att husse prioriterar er katter, och det är toppen tycker jag.

   Radera
 3. Matte säger, och håller med Björn (hurra för Björn!), att hon också är kattmänniska. Hon säger att hon skulle göra vad som helst om något skulle hända mig. Känns skönt att veta.
  Nospuss
  F.d. hemlös

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, bra att ni har en matte som tar ansvar. Så borde alla människor göra.

   Radera
 4. Här jamar matte också att hon skulle göra allt hon kunde om nån av oss kom bort och varken hon eller vi kan förstå varför inte alla tvåbeningar skulle göra det.
  Hoppas det kommer många besökare imorgon, här kommer vi ha tassarna fulla med att hjälpa matte plantera alla balkongblommor hon har köpt idag. Jamarns vad mumsigt det skall bli!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, åh vad bra att ni hjälper matte med blommorna. Vi har ju nyligen sett bevis på vilka talanger ni är som blomskötare.

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...