En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 9 januari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass på kvällen styrelsemöte.  Mycket att göra där!

Igår hade jag tänkte blogga, men det blev en tokig dag. Först var blogghjälpen här på morgonen klockan tidigt med sin jourkatt som skulle åka med vettisen till Gnesta och får tänder bortopererade. På dagen var det en katt till som skulle till Gnesta så blogghjälpen tog med henne och tänkte vänta på att få hem både henne och alla andra fem katter som skulle åtgärdas på olika sätt.

De brukar vara klara vid 15 tiden, men eftersom en vettis blivit biten av en katt (jo, det var en av våra kompisar som blev rädd och bet) så blev det förseningar och katterna var inte klara förrän vid 17-tiden. Då skulle blogghjälpen först åka till katthemmet med fem av katterna och den sjätte skulle tillbaka hem till henne efter tandoperationen.

Resan brukar ta 35-40 minuter så hon räknade med att vara på katthemmet ca 17.40. MEN, så blev det inte.

När hon kom ut på E4:an blev det tvärstopp! Bilister som inte uppfattat att det var väldigt halt hade krockat. Det tog många timmar innan trafiken började flyta på igen, så blogghjälpen var inte på katthemmet förrän ca kl 20. När hon sen kom hem var hon för trött för att blogga.

Eftersom det blev så tokigt igår tänkte jag trösta blogghjälpen lite idag. Hon fick gosa jamarmycket med mig och hon fick till och med spela in en spännande film.

Den får ni se om ni vill. Den är gratis!

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig film! Det verkligen syns hur mycket du njuter. För det gör du ju eller hur?
  Blev en jamarlång dag för blogghjälpen igår. Det är otäckt när det är halt på vägen och det händer olyckor. Hoppas ingen blev skadad. Hoppas också allt gick bra hos vettisen.
  Att det gick bra på styrelsemötet idag vet vi eftersom du hade förberett allt.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, jag njöt faktiskt på riktigt av att bli klappad! Kanske ska göra om det?

   Radera
 2. Oj, stackars blogghjälpen och alla missarna som fick sitta fast i brummisen så länge! Men tur att det inte var dem som var inblandade i olyckan!
  Vilken härlig film! *gladsvans* Såna filmer får du gärna spela in fler av.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam det blev en lång dag för allihop. Men nu verkar alla må bra igen.

   Radera
 3. Å, så gott du hade det, Tessie. Det syns att du tyckte jättemycket om att bli klappad!

  Vilken hemsk otur att blogghjälpen och hela högen med katter råkade ut för ett sånt långt trafikstopp. De pratade om det på TV-nyheterna. Det kan inte ha varit roligt att sitta fast i en bilkö i timmar. Hoppas det känns bra för jourkisse nu efter tandoperationen och att de andra katterna också mår bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, det var faktiskt jättemysigt. Det är jättetrist att sitt fast i en bilkö flera timmar. Både jourkissen och de andra katterna mår nog så bra man kan begära.

   Radera
 4. Vilken fin film med dig i huvudrollen.
  Man ser hur du njuter av att bli klappad plus att du gillar att gosa med stolen också. Den är din verkar du jama.
  Vilken jamartur att blogghjälpen inte kom ut tidigare på E4:an för då kunde hon ju råkat riktigt illa ut.
  Även om det är sååå tråkigt att sitta i kö är det bättre att göra det och vara oskadd.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam det är första huvudrollen jag har haft! Det kanske blir fler inspelningar. Blogghjälpen märkte redan i Gnesta att det var halt så hon anpassade körsättet därefter. Många andra körde som om det vore sommarväglag.

   Radera