söndag 28 januari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu har det varit sån där helg igen. Jag gillar vardagar bäst. Fast lördagarna är rätt OK, för då har vi öppet hus och det kommer människor och besöker oss. Det tycker jag är bra.

Sen har vi sett att farbrorn som startade IKEA har avlidit. Blogghjälpen har hälsat på honom några gånger när hon jobbade i ett bolag som ägdes till viss det av IKEA. Vi tänker på att alla i familjen är ledsna nu. Vi tänker också att ingen är mer än människa. Man kan ha hur mycket pengar som helst, men en dag tar allt slut för oss alla.

Jag tänker också att det är viktigt att vi gör så mycket bra vi kan den tid vi finns här. Kanske finns det nån som skulle vilja göra nåt riktigt bra genom att ge mig och Smulan ett kanonhem? Tänk vad glada vi skulle bli då.12 kommentarer:

 1. Er människa finns nån stans. Det gäller bara att ni hittar hennom eller hennom hittar till er :)
  Fast just nu bor ni på det bästaste stället innan ni får er eget För-Alltid-Hemma.

  😻 Nosgos 🐾

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam vi har inte så bråttom. Vi trivs rätt bra här.

   Radera
 2. Ååååå vad vi önskar att det inte vore "intagningsstopp" hos oss - då kunde ni ju bo hos oss! Dumma matte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, tror ni måste uppfostra matte lite bättre!

   Radera
 3. Hej Tessie, det håller vi tummarna för, ni två är så fantastiskt fina. Det kliar lite i mattes fingrar men vår nya familjemedlem, Mimmi måste landa först. Vi är på god väg att hitta på nya rutiner, men eftersom man är ju en katt så kan man inte påskynda det hela hur som helst. Vi är dock övertygade om at ni två kommer finna ett bra hem innan. Allt gott till er på katthemmet. Hälsar Sally & Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, det är snällt att ni håller tummarna för oss. Vi vet att ni för närvarande har fullt upp med Mimmi och att hon måste landa först. Vi tar det lugnt!

   Radera
 4. Det är ju precis samma sak här som hos katten Sven d.v.s. intagningsstopp. Annars hade du och Smulan varit SÅ välkomna.
  Men vi vet alla att ert föralltidhem kommer att dyka upp när RÄTT människor får träffa er charmtroll som ni är.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det är ju på ett sätt naturligt att många bra hem redan är upptagna, men en dag finns det nog några lediga platser åt oss i ett kanonhem.

   Radera
 5. En dag kommer din matte/husse genom dörren och vill ha bara dig och Smulan. Det är viktigt att det blir rätt och till dess att ert för-alltid-hem dyker upp, är ni ju på det bästa stället. Det viktiga är att det blir bra.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym,, vi tycker också det är viktigt att det blir rätt. Vi vantrivs inte här, men det är klart att ett eget kanonhem är vad vi drömmer om.

   Radera
 6. Tror precis som dom ovan att er RÄTTE husse/matte kommer att komma en dag, kanske när ni minst anar det.
  Förstår att du gillar vardagen bäst, det allra bästa är när allt är som vanligt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, varken jag eller vi andra katter här på katthemmet vill ha så mycket förändring. Utom när vi flyttar till vårt eget hem förstås.

   Radera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ni som läste bloggen igår kanske blev rädda när jag berättade att jag var skräckslagen när jag ...