onsdag 24 januari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag har det varit en sån där dag då man varit glad att man får vara inomhus igen. Blåst och regn hela dan. Tycker så synd om mina kompisar som inte har den möjligheten.

Men det finns katter som springer in och gömmer sig på olika ställen också.  De kan vara så rädda att de inte vågar sig ut även om dörren öppnas. Tänk på det. Om ni letar efter en katt i ett förråd, garage, källare eller liknande, så gå in och lyft på saker som ligger där. Om katten gömmer sig och är rädd så kommer den kanske inte fram!

Vi såg den här skylten som vi tycker är jättebra:

Bara En Dags foto.

8 kommentarer:

 1. Jag är också så glad för att du och dina kompisar får vara inne i värmen. Det gör ont att tänka på alla de stackare som måste försöka överleva ute i kylan. Hoppas att den fina skylten får åtminstone några att tänka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, om vi har riktig tur så är det nån som tänker till tack vare skylten.

   Radera
 2. Jamarbra skylt! Om man är rädd så gömmer man sig där man syns minst. Bra att tvåbeningarna påminns att söka lite bättre. Sen jamar vi som ovan att det gör ont att veta att det finns en massa kompisar där ute i kyla och blåst. Men vi är också glada över alla som räddas från att frysa och gå hungriga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, många katter kan ju vi som jobbar på katthem hjälpa till ett bättre liv, men vi önskar förstås att vi kunde hjälpa ALLA.

   Radera
 3. En verkligt bra skylt som säkert kan vara till stor nytta. Det är nog inte alla som tänker på att en rädd katt kan ligga gömd någonstans och göra sig osynlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, egentligen skulle man spika upp den där skylten på varenda garage, lada, förråd m m.

   Radera
 4. Jamarbra skylt.
  Jag vet några kissar som blivit inlåsta hos sina grannar.
  Som tur är har dom hittats i tid.
  Min matte o husse låter aldrig dörren till friggeboden stå öppen när dom plockat ut redskapen dom behöver i trädgården utan stänger alltid så ingen kisse kan smita in.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, din matte och husse är kloka människor. Tänk om alla gjorde som dom.

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...