fredag 19 januari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu är det snart helg. I morgon har vi så klart lördagsöppet med butik och kaffeservering och visning av oss fina katter mellan 13-15. Jag kommer vara på plats.

Allt borde vara frid och fröjd - men både blogghjälpen och jag är upprörda och arga.

Det beror på att vi fick tillbaka en liten katt för några dagar sedan. De som adopterat henne för snart två år sedan ville inte ha henne kvar. Anledningen? Hon blev rädd när barnen och deras kompisar stojade för mycket!

Vi tycker att varje vettig människa  skulle säga till barnen att visa hänsyn och ta det lugnt när de ser att katten blir rädd. Istället lämnar de tillbaka katten! Vilka signaler ger det till barnen? Inga bra signaler tycker vi. Alla ska lära sig ta hänsyn och visa empati. Vi katter ska också vara familjemedlemmar och inte behöva vara rädda!

14 kommentarer:

 1. Hela Cirkusen MORRAR!!!!
  Så dumt av familjens vuxna. De små brukar inte förstå men vuxna ska ju lära dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, precis. Det är vuxnas uppgift att uppfostra sina barn.

   Radera
 2. Argh, fräs, morr och allt därtill över hur dumma dessa tvåbeningarna måste vara.
  Min matte jamar att det är brist på både omdöme samt uppfostran av barnen som dessa tvåbeningar saknar.
  Men för kissens skull är det bättre av den får ett nytt RIKTIGT hem istället för detta.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi resonerar som du. Vi tänker på kissen i första hand, men tycker det är urdåligt av vuxna att inte uppfostra sina barn och lära dom ta hänsyn.

   Radera
 3. Här fräser vi i kapp. Klart man blir rädd om det är stojigt. Det är väll föräldrarnas ansvar att se till att katten inte far illa och lär barnen att vara varsamma. Katter ingår också i familjen. Vi hoppas att den lilla snart får ett nytt hem där det är lugnt och skönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi blir så besvikna när sånt här händer. Lilla katten har fått flytta till ett lugnt jourhem.

   Radera
 4. Barn gör som vuxna gör. Barn ska från början lära sig vad som är rätt och vad som är fel. Fel är att inte visa hänsyn till djur och att se dem som en pryl man bara kan lämna tillbaka eller ännu värre dumpa när det inte är kul längre.
  Föräldrarna du berättar om har visat att de inte ska komma i närheten av att äga ett djur någonsin igen. Skäms!
  Hoppas det kommer många RIKTIGA djurvänner till er imorgon.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det är bedrövligt att vissa vuxna inte tar sitt ansvar för sina barn. Hur ska barnen nånsin lära sig vad hänsyn och empati innebär om man gör på det här sättet?

   Radera
 5. Hiss, fräs. Håller med alla ovan. Det är ynkligt att vuxna inte kan lära sina barn att vara försiktiga med djur.
  Vi får vara tacksamma att de ändå lämnade tillbaka lilla katten i ställer för att (ve och fasa) släppa ut den vind för våg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, då hade det varit ännu värre, men det är sorgligt att barnen inte får lära sig umgås med djur.

   Radera
 6. Men fyjam vad arga vi blir! Så istället för att uppfostra sina ungar så lämnar hon tillbaka missen? Hoppas dem aldrig, aldrig mer skaffar ett djur! *fräs, morr, fräs*
  *Nosbuffar från en nos full med tårar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä, vissa ska nog aldrig ha djur. Synd att barnen går miste om detta bara för att föräldrarna inte kan uppfostra dom.

   Radera
 7. Visst blir man arg!!! Det enda positiva är att den lilla katten slapp bo i en familj där barnen inte ens fått lära sig att ta hänsyn till lilla kisse. Vilka värdelösa föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det var bra för katten. Men tråkigt att föräldrar inte förstår att uppfostra sina barn på ett sätt som gör att de kan ha glädje av ett djur längre fram i livet.

   Radera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ni som läste bloggen igår kanske blev rädda när jag berättade att jag var skräckslagen när jag ...