onsdag 10 januari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Ni som läste bloggen igår vet att blogghjälpen fastnade på E4:an flera timmar efter en bilolycka. Som tur var blev hon inte själv inblandad i olyckan, utan drabbades bara av följderna av den.

Hon skulle ju hämta 6 katter i Gnesta och de brukar vara klara vid 15-tiden. Nu var de inte klara förrän vid 17 och då skulle blogghjälpen först till katthemmet och lämna av fem katter sedan hem med lilla jourkatten.

Till saken hör att en av hennes egna katter, Sara, var ute när hon åkte hemifrån vid 13-tiden. Hon brukar vara ute några timmar och blogghjälpen hade ju räknat med att vara hemma vid 16-tiden. Sara kan visserligen gå in i garaget, men det blev ändå lite länge när det visade sig att hon inte kunde bli insläppt i huset förrän många timmar senare. Så vid 18-tiden ringde blogghjälpen till sina grannar och förklarade att hon satt fast i bilkö på E4:an och frågade om de kunde gå och se efter om Sara satt utanför och väntade. Två minuter senare kom ett sms: Sara är inne nu.

Vilka fantastiska grannar. Men det är inte slut där. Eftersom grannarna såg att blogghjälpens bil inte var hemma vid 20-tiden ringde de och frågade om hon ville att de skulle gå över och mata katterna! Då var blogghjälpen bara några minuter hemifrån så det behövdes inte, men hon blev väldigt rörd och tacksam över omtanken.

I somras var de här grannarna med på en loppis och sålde massa fina saker. Intäkterna, flera tusen kronor, skänkte de till vårt katthem!

Tänk om alla hade såna grannar! 

10 kommentarer:

 1. Hurrjam för blogghjälpens grannar! Vi jamar instämmande att såna grannar skulle alla ha!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam, bättre grannar kan ingen ha.

   Radera
 2. Sådana grannar som blogghjälpen har kallar vi för drömgrannar! Kan inte bli bättre!
  På tal om drömmar trodde husse han drömde idag när han läste att den nya Djurskyddslagen är på gång nu. Det bara sex år efter att utredningen om en ny lag blev klar. Men bättre sent än aldrig. Hoppas nu bara det blir en skarp lag med stränga straff för den som bryter mot den.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi hoppas bara att det ska vara möjligt att hitta de som överger sina katter nu när ID-märkning inte blev obligatorisk.

   Radera
 3. Vilka jamarfina grannar. Det skulle alla ha. Nosbuffar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, där har blogghjälpen haft tur!

   Radera
 4. Låter som de bästa grannar man kan ha! Så omtänksamma. Det måste vara en stor trygghet att ha sådana grannar som ställer upp om det strular till sig med förseningar och annat.

  SvaraRadera
 5. Jamar som alla andra, jättesnälla grannar.
  Är man goda grannar till varandra så hjälper man varandra alltid när det behövs.
  Men det gäller ju också att man har nyckel till varandras hus.
  Var lille grannkatt är ensam och utestängd alltför många gånger så matte o husse är rätt ilskna.
  En gång åkte grannarna till Göteborg över natten o glömde att kisse var utestängd.
  Då gick matte ner med mat, vatten o filt till den lille stackaren.
  Så även om en katt har ett hem kan den vara övergiven när deras matte eller husse är omdömeslös.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jo det finns tyvärr alldeles för många bevis på att vissa inte borde vara djurägare. Önskar man hade större möjligheter att ingripa i såna fall.

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...